Antena Meniu Search
x

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Florin Cîțu și Florin Roman, singurii care s-au abţinut

Consilierul prezidenţial Ligia Deca este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei. S-au înregistrat doar două voturi de abţinere, care au venit din partea lui Florin Cîţu şi Florin Roman. Decizia a fost confirmată, luni, de premierul Nicolae Ciucă.  Ligia Deca este doctor în științe politice și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College şi consilier prezidenţial la Departamentul Educație și Cercetare. 

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 15:08

Vezi și

UPDATE 15:00 ”PNL şi-a asumat încă de la început proiectul România educată, şi-a asumat politic ducerea lui la bun sfârşit şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens”, a spus Ligia deca după şedinţa PNL.

Ea a mai spus că a contribuit la realizarea proiectului şi îşi doreşte ducerea la bun sfârşit a ceea ce predecesorii ei au început în ceea ce priveşte operaţionalizarea proiectului România educată.

Întrebată ce ar schimba la pachetul de legi ale educaţiei, Ligia Deca a spus că va ajunge la ministerul Educaţiei, după finalizarea procedurilor şi va vedea care au fost contribuţiile privite şi va comunica ulterior.

Decizia privind votul din BPN a fost anunţată oficial de premierul Nicolae Ciucă, acesta precizând că Ligia Deca este în măsură să preia din mers pachetul legilor educaţiei, pentru ca acesta să fie aprobat în Guvern şi apoi în Parlament.

Pe acelaşi subiect

"Înainte de a pronunța numele celui care a fost nominalizat îi mulțumesc lui Sorin Cîmpeanu pentru efortul depus și pentru sacrificiul prin care au finalizat legile educației. Azi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL la Educație. Fiind o persoană care a lucrat și a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, e în măsură să continue și să respecte calendarul de legi în guvern până la final de octombrie să fie aprobat și trimis în Parlament", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma acuzațiilor de plagiat

Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. ”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulţumit ”pentru colaborarea de până acum”. ”Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a arătat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Florin Cîțu și Florin Roman, singurii care s-au abţinut