Antena Meniu Search
x

Video Numele luate în calcul pentru Ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu: Ligia Deca, Sorin Costreie, Marilen Pirtea

Schimbări în Ministerul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia, joi seară, printr-o postare pe pagina de Facebook, la câteva zile după ce jurnalista Emilia Şercan a publicat un articol în care susţine că acesta a plagiat în 2006 la un curs universitar. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a preluat interimar portofoliul Educației, iar printre numele luate în calcul pentru conducerea ministerului se numără Sorin Costreie, Ligia Deca sau Marilen Pirtea.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 14:36

Vezi și

Demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost acceptată joi seară de premierul Nicolae Ciucă, iar acum urmează consultări în coaliţie pentru propunerea unui nou ministru. Deocamdată, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a preluat interimar portofoliul Educației. Rămâne de văzut însă cine va fi titular. Printre numele luate în calcul pentru conducerea ministerului se numără Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, Ligia Deca, consilier prezidenţial, sau Marilen Pirtea, deputat liberal.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, din proprie iniţiativă, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. "A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului național de învăţământ", a explicat el, într-o postare pe Facebook. Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe Sorin Cîmpeanu că ar fi plagiat un curs universitar şi că şi-ar fi "însuşit fraudulos şi paternitatea" mai multor capitole semnate anterior de alţi autori. 

Șapte din cei 24 de miniștri ai Educației pe care i-a avut România după 1989 au fost suspectați de plagiat. Până la Sorin Cîmpeanu, doar unul dintre ei, Ioan Mang, a demisionat în urma acuzațiilor. Toţi, însă, au declarat că n-au plagiat. "Am înţeles că au fost suspiciuni cu privire la teza de doctorat. S-au liniştit. Acum sunt suspiciuni la nivelul caietelor de seminar, îndrumarului de lucrări practice destinate lucrului cu câteva zeci de studenţi, fără ISBM", a afirmat ministrul demisionar al Educaţiei. Declaraţia a fost făcută de Sorin Cîmpeanu pe 26 septembrie, la izbucnirea scandalului. Acesta s-a declarat nevinovat şi a spus că acuzatorii săi au un singur scop: blocarea legilor educaţiei. "Sunt absolut convins că se va ajunge şi la nivelul lucrărilor de control din clasa a şaptea şi vor fi acuze că am copiat din manualul de matematică sau din nu ştiu ce culegere de probleme", a adăugat el. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Cîmpeanu este acuzat că, în 2006, a plagiat un curs universitar. Acesta și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini. "Un îndrumător de lucrări practice presupune o serie de formule de calcul, de scheme de calcul, de tabele de grafice, de nomograme, care nu au o paternitate asumată", mai spune Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educaţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu

"Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație. În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru", a scris pe pagina de Facebook premierul Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Numele luate în calcul pentru Ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu: Ligia Deca, Sorin Costreie, Marilen Pirtea