Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gluma făcută de Ciolacu după ce a fost fotografiat cu Geoană. Ce ar fi discutat

Imaginile momentului pe scena politică vin dintr-un restaurant. Mircea Geoană si Marcel Ciolacu au stat la aceeași masă într-un local din Capitală. Asta deşi mai avem mai puţin de o lună până la Congresul PSD, momentul decisiv în care social-democraţii îşi vor alege candidatul pentru Palatul Cotroceni

de Marius Gîrlaşiu

la 31.07.2024 , 14:42

Marcel Ciolacu a făcut o glumă, astăzi, când a comentat fotografia. Premierul a spus că atunc când se întâlnesc doi români vorbesc despre fotbal şi politică, dar şeful Guvernului spune că nu a intrat în discuţii legate de negocieri cu Mircea Geoană. Şi Mircea Geoană a transmis pentru Observator că nu a avut niciun fel de discuţie pe teme politice, nici cu şeful PSD şi nici cu un alt invitat, prezent la restaurantul din Capitală.

Mircea Geoană aşteaptă o discuţie cu noul secretar general al NATO, cu Mark Rutte, o discuţie în urma căreia va decide dacă îşi va duce până la capăt mandatul de secretar general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, care expiră în septembrie. 

Geoană a transmis că dacă se întâmplă să candideze pentru Palatul Cotroceni, va face acest lucru doar din postura de candidat independent, însă, nu exclude susţinerea unor partide pentru că "are numeroşi prieteni atât în PSD, cât şi în PNL şi chiar în USR". În viziunea sa, 2024 va fi anul independenţilor în politica din România. 

Vezi și

Surse politice spun că Marcel Ciolacu ar putea să propună liderilor din partid varianta să susţină un candidat independent pentru alegerile prezidenţiale, e posibil chiar la viitorul Consiliu Politic Naţional din august. Ciolacu a ezitat să-şi asume candidatura, deşi lideri cu influenţă de la vârful formaţiunii au tot repetat că actualul premier ar trebui să-şi asume candidatura.

Preşedintele PSD spunea recent că social-democraţii au tradiţia de a pierde, referindu-se la alegerile prezidenţiale pierdute în ultimii 20 de ani de toţi liderii partidului. Tocmai asta încearcă să evite, iar scenariul susţinerii unui candidat independent ar fi soluţia salvatoare, de avarie. 

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri politice » Gluma făcută de Ciolacu după ce a fost fotografiat cu Geoană. Ce ar fi discutat