Antena Meniu Search
x

Ciolacu, cea mai importantă vizită în calitate de premier. Se va întâlni în SUA cu şeful Pentagonului şi cu Antony Blinken

Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii, însoţit de delegaţia română. Ieri a ajuns la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, victimele genocidului din cel De-al Doilea Război Mondial, iar mai apoi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington - Virginia - Maryland. Urmează trei zile de întâlniri cu înalţi oficiali americani.

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 08:47

Vezi și

Vizita la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică a premierului Marcel Ciolacu în cadrul vizitei pe care o face în Statele Unite, alături de o delegaţie formată din trei miniştri. Premierul a ţinut un moment de reculegere, a aprins o candelă şi a semnat în Cartea de Onoare a muzeului.

După vizita la acest muzeu, Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanții comunității de români din zona Washington DC, Virginia și Mary land. Premierul va discuta cu peste 60 de români care au ales să trăiască visul american. Aceștia sunt profesori, oameni de afaceri și studenți. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: Premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit sa fie primit aici, la Casa Albă de vicepreşedinta Statelor Unite ale Americii Kamala Haris, întâlnirea a fost însă anulată. Kamala Haris participă alături de preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa Naţiunilor uUite privind schimbările climatice din Dubai.

Programul premierului Ciolacu în SUA

Şeful Executivului va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor, mai apoi va merge la Pentagon pentru discuţii cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Urmează o întâlnire şi cu secretarul de stat Antony Blinken, iar mai apoi va avea discuţii cu secretarul pentru Energie. În ţara noastră a devenit o tradiţie ca orice prezidenţiabil să efectueze o vizită în SUA înainte de alegeri pentru a câştiga sprijinul americanilor. 

După aceste trei zile, Ciolacu va merge la New York pentru discuţii cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, cea mai importantă vizită în calitate de premier. Se va întâlni în SUA cu şeful Pentagonului şi cu Antony Blinken