Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cioloş, replică imediată şi acidă după ce Klaus Iohannis a spus că USR a abandonat guvernarea: "Se mai guverna în interesul României?"

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a reacţionat după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că partidul "a abandonat guvernarea din motive doar de ei ştiute".

de Redactia Observator

la 07.10.2021 , 16:39

Cioloş, replică imediată şi acidă după ce Klaus Iohannis a spus că USR a abandonat guvernare: "Se mai guverna în interesul României?"
- Hepta/Mediafax

"Acest Guvern a căzut victimă unor gânduri politicianiste. Cum s-a ajuns aici? USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea din motive doar din ei ştiute. Pentru USR nu a fost suficient, s-au aliat cu PSD şi cu AUR şi au dărâmat Guvernul", a fost declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Dacian Cioloş spune că Florin Cîţu a împins, practic, USR-ul să iasă de la guvernare

Dacian Cioloş este părere că premierul Florin Cîţu a greşit atunci când a demis doi miniştri USR PLUS fără consultări. De asemenea, Cioloş îl mai acuză pe Florin Cîţu a promovat anumite proiecte care erau doar în interesul PNL.

Articolul continuă după reclamă

"Singura referire a președintelui e la USR PLUS. Care guvernare? Se mai guverna în interesul României când premierul Cîțu punea prioritar pe ordinea de zi proiecte legislative care îl interesau pe el pentru partid? Asta e guvernare de coaliție? Noi am rămas la guvernare pentru că statul are nevoie de reforme. Și el recunoaște că încrederea românilor a scăzut dramatic în ultima perioadă. Și atunci, de ce nu facem depolitizarea? De ce păstrăm posturi pe care să le folosim ca sinecuri pentru oamenii din PNL?", a declarat Dacian Cioloş pentru Digi24.

Dacian Cioloş mai spune că, practic, prin deciziile luate, Florin Cîţu i-a forţat pe cei de la USR să iasă de la guvernare. "Am fost parteneri de coaliție care trebuia să lucreze ca un guvern de coaliție și nu doar al PNL. Am fost împinși pe scări, practic, de comportamentul lui Florin Cîțu, care nu doar că a dat afară doi miniștri, fără consultări cu noi, dar a și adoptat forțat pe agenda de guvern acte normative importante, care angajează România cu 10 miliarde de euro în următorii 5 ani, fără criterii, fără transparență și fără să țină cont de observațiile noaste", a mai precizat Dacian Cioloş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Cioloş, replică imediată şi acidă după ce Klaus Iohannis a spus că USR a abandonat guvernarea: "Se mai guverna în interesul României?"