Cîţu: "Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba. Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi"

De Redactia Observator.
Publicat: 17.07.2021, 16:43.
Actualizat: 17.07.2021, 16:45

Premierul Florin Cîţu afirmă, într-o postare pe Facebook, că a fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba şi că Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi, potrivit news.ro.

Cîţu: "Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba. Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi"

”Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roşia Montană s-au întors la casele lor”, scrie premierul pe Facebook.

El previzează că se lucrează la deblocarea drumului 74A, dar în acelaşi timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă. ”Aştept de la prefectul judeţului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi”, subliniază Florin Cîţu.

Zeci de case din judeţul Alba, în special în zona oraşelor Abrud şi Câmpeni, au fost inundate, vineri seară, în urma ploilor torenţiale şi 62 de persoane au fost evacuate. Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi oameni din locuinţe, inclusiv doi copii. Drumul naţional 74, care leagă Abrudul de Câmpeni, a fost acoperit de aluviuni.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.