Antena Meniu Search
x

Cîţu, despre creşterea alocaţiilor: "De ce să ne oprim la dublarea lor, când pot fi triplate"

Premierul Florin Cîţu susţine că alocaţiile vor creşte în fiecare an. Totul pe baza un plan transparent şi predictibil.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 21:10

Cîţu, despre creşterea alocaţiilor: "De ce să ne oprim la dublarea lor, când pot fi triplate"
- Hepta

Florin Cîţu a declarat că proiectul creşterii alocaţiilor a fost votat de Senat, dar este întârziat de Camera Deputaţilor.

„La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toți membrii coaliției. La Camera Deputaților nu știu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deși toți avem același motiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea dacă, și în spațiul public văd că există informații că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, ați văzut Colația a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opoziției că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob ordonanță de urgență în ședința de guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul spune că Guvernul va crea o formulă de calcul astfel încât alocaţiile să crească an de an.

„Nu este vorba despre dublare, ci de a crește predictibil alocațiile în fiecare an, nu doar până în acest moment. Noi vom crea o formulă transparentă cu care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa vom face și cu pensiile, așa vom avea o formulă transparentă și pentru salariul minim, asta înseamnă că vom merge cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când se dublează, când se triplează”, a mai declarat Cîţu.

Anterior, Florin Cîţu declarase că alocaţiile vor creşte începând cu 2022. Întrebat despre acest lucru şi dacă se va mai aplica creşterea de 300 de lei, premierul a declarat: „O să fie și mai mult, haideți să vedem formula și de ce să ne oprim la 300 de lei, alocațiile vor crește în fiecare an în perioada următoare și se vor duce în sus, de ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate. Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, și facem creșteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Cîţu, despre creşterea alocaţiilor: "De ce să ne oprim la dublarea lor, când pot fi triplate"