Antena Meniu Search
x

Claudiu Năsui, atac la adresa lui Nicuşor Dan: "Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani"

Claudiu Năsui spune că reparația țevilor prin care circulă apa caldă în Capitală se va termina în mai mult de 89 de ani, în ritmul actual. „Soluția este să nu mai fim forțați să stăm într-un monopol disfuncțional, ci să lăsăm concurența între diferite alternative să funcționeze”, spune el.

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 09:40

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui, atac la adresa lui Nicuşor Dan: Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani - Hepta

Parlamentarul USR precizează că în ultimii 9 ani ritmul mediu al lucrărilor a fost de 8,59 km pe an, iar asta calculat optimist.

„Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani, 8 luni și 16 zile. Nu este o exagerare. Atât ar dura reparațiile sistemului de încălzire centralizată de stat din București la ritmul actual. S-ar termina în anul 2110, iar asta cu indulgență și presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, a scris luni dimineața pe Facebook Claudiu Năsui.

Conform deputatului, soluții există, dar nu cu actualul sistem de stat

„Cum stau lucrurile? Sistemul are o rețea de 4.000 km de conductă, 1.000 km primară și 3.000 km secundară. 81% din rețeaua primară are nevoie de reabilitare, 771 km din 954 km de rețea. Pe lângă asta mai e și <rețeaua secundară> de circa 3.000 de km din care circa 2.000 de km sunt de reparat. Dar să ne concentrăm doar pe rețeaua primară și să o ignorăm pe cea secundară. În ultimii 9 ani ritmul mediu al lucrărilor a fost de 8,59 km pe an, iar asta calculat optimist. Deci am termina de reabilitat doar rețeaua principală din sistemul de încălzire centralizat de stat abia în 89 de ani, 8 luni și 16 de zile. Devine evident că, în realitate, sistemul de termoficare din București nu va merge niciodată bine. În practică, inclusiv conductele noi se vor degrada și vor trebui, la rândul lor înlocuite”, mai spune Năsui, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

Acesta susține că „dacă vrem să avem căldură în case, trebuie să recunoaștem adevărul despre sistemul de încălzire centralizat de stat”: „Politicienii care susțin actualul sistem ne-au mințit că el va funcționa la un moment dat. Domnul Oprescu a promis că îl va repara, doamna Firea a promis la fel, domnul Dan la fel. În 2024, în campanie se va promite fix același lucru. Evident nu se va rezolva nimic. Pentru că problema este însuși sistemul, care nu poate funcționa”.

El crede că trebuie ales între „a impune tuturor frigul unui sistem centralizat prost sau să dăm bucureștenilor dreptul de a alege cum vor să se încălzească”.

„Soluția este să nu mai fim forțați să stăm într-un monopol disfuncțional, ci să lăsăm concurența între diferite alternative să funcționeze. Să avem dreptul să alegem cu ce ne încălzim. Și să folosim imensa subvenție pe care o dăm acum pentru a ajuta românii oricare ar fi soluția pe care o aleg pentru căldură. Să lăsăm primarii de sector sau antreprenori doritori să construiască centrale cvartal. În sectorul 1 au început deja soluții prin panouri fotovoltaice și pompe de aer. Să lăsăm oamenii să-și pună centrale individuale pe gaz sau pe electricitate. Cei care locuiesc suficient de aproape de CET-uri vor rămâne probabil în sistemul de stat, pentru că acolo ajunge apa caldă. Iar dacă o soluție de încălzire nu îi mulțumește, vor putea să o schimbe. Vor avea alternative. În prezent, însă, oamenii sunt prizonierii unui monopol care le risipește banii, îi ține și în frig și nu are nici o șansă de reabilitare în timpul vieților noastre”, a mai scris Claduiu Năsui pe rețeaua de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Claudiu Năsui, atac la adresa lui Nicuşor Dan: "Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani"