Antena Meniu Search
x

Comisia Juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu

Comisia Juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia, amânată mai bine de jumătate de an, a fost luată cu 3 voturi pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.05.2019, 11:32

Călin Popescu Tăriceanu, aproape să fie urmărit penal
Comisia Juridică a Sentului a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu - hepta

Comisia Juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia, amânată mai bine de jumătate de an, a fost luată cu 3 voturi pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă.

Comisia juridică din Senat a decis, miercuri, trimiterea unui raport către Biroul permanent pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen, a anunţat preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc. 

La ședința comisiei au fost prezenți doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD și un senator UDMR.

Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent al Senatului, care îl va trimite plenului.

Conform lui Cazanciuc, încă de marţi Biroul Permanent a dispus un termen de două săptămâni pntru depunerea raportului, dar acesta va fi depus mai devrem.

La jumătatea lunii aprilie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ruga  Comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte şi să dea cât mai rapid răspunsul Biroului Permanent pentru a programa dezbaterea.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Comisia Juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu