Live Text

S-au încheiat consultările la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier. Klaus Iohannis "va analiza" propunerile USR şi UDMR

De Redactia Observator.
Publicat: 11.10.2021, 17:51.
Actualizat: 11.10.2021, 17:52

Președintele Klaus Iohannis a avut azi consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării noului premier, după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de ceznzură. PNL a anunţat că nu a făcut nicio propunere, întrucât nu are o majoritate parlamentară, iar PSD şi AUR au cerut alegeri anticipate. USR l-a propus pe Dacian Cioloş premier, iar UDMR pe Kelemen Hunor, însă doar pentru câteva luni. AUR a propus de asemenea un guvern de specialişti condus de Călin Georgescu, până la alegerile anticipate.

Reclamă
Florin Cîţu a declarat că PNL nu a făcut nicio propunere pentru funcţia de premier

Florin Cîţu a declarat că PNL nu a făcut nicio propunere pentru funcţia de premier

UPDATE 17:45. Kelemen Hunor a declarat la finalul consultărilor că UDMR a propus două etape: Una cu premier UDMR pentru timp limitat, până în aprilie, până când se va încerca refacerea coaliţiei. Scopul acestei numiri ar fi posibilitatea ca Guvernul să dea Ordonanţe de Urgenţă. "Preşedintele ne-a ascultat şi se gândeşte la soluţia cea mai bună. Ştiu că este o propunere extravagantă. Azi e puţin probabil să se facă coaliţia. Dacă nu reuşeşte Cîţu, poate reuşesc eu ", a declarat Kelemen Hunor.

UPDATE 16:40. UDMR participă la Cotroceni la consultările pentru desemnarea unui nou premier. Din delegaţia UDMR fac parte: preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

"Noi tot timpul mergem la consultări, indiferent unde ne aflăm, de ce parte a Parlamentului - în opoziţie sau la guvernare. Mergem la consultări şi, bineînţeles, după consultări, vom şti cine cu ce propunere vine, cine ce propunere are. (...) Dacă PSD nu vine cu o coaliţie, PNL are următoarea prioritate, care ar avea capacitatea de a coagula o majoritate pentru a susţine un Guvern, să câştigăm timp, să trecem peste iarnă şi, bineînţeles, acest lucru înseamnă că, după aceea, de fiecare dată trebuie să negociem pentru susţinerea Guvernului", a declarat, pentru Agerpres, Kelemen Hunor.

Citește și:
Reclamă

UPDATE 16:30. George Simion, AUR: Consultările au fost foarte formale. I-am cerut lui Klaus Iohannis demisia lui Florin Cîţu din funcţia de prim ministru interimar. Am venit cu o propunere suficient de clară, a unui guvern de specialişti. Mai rămâne să fie deschis dl Iohannis la aceste propuneri, iar primul semn de responsabilitate este să îi ceară demisia lui Florin Cîţu. Consultările au fost un eşec, va mai urma o rundă de consultări.

Legat de anticipate, preşedintele Iohannis ne-a spus că în momentul acesta Constituţia nu prevede decât dizolvarea Parlamentului, iar acest lucru nu este dorit.

Claudiu Târziu: L-am întrebat pe preşedinte dacă ne-a chemat doar că îl obligă Constituţa sau chiar vrea să ne asculte şi ne-a dat asigurări că ne ascultă foarte serios.

Reclamă

George Simion a încercat să transmită LIVE participarea la consultări, însă a fost oprit la intrarea în Palatul Cotroceni unde i s-a spus că nu mai are voie să filmeze.

USR l-a propus pe Dacian Cioloş premier

UPDATE 15:05. Dacian Cioloş, USR: I-am spus că România trebuie guvernată, are nevoie de un Guvern cu majoritate parlamentară şi că USR are o propunere atât de măsuri imediate, cât şi de premier, în persoana preşedintelui USR, care e una foarte serioasă, că suntem gata să ne asumăm acest rol.

Reclamă

Ne-a confirmat că nu a primit nicio altă propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate. Dl preşedinte ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. Decizia este la dânsul şi el ne va spune ce anume decide.

Dacă preşedintele va fi de acord, de mâine vom începe negocierile. Daţi-mi voie să nu comentez doar declaraţiile (n.r. lui Florin Cîţu, care a anunţat că nu va susţine un alt guvern).

Acordul de coaliţie nu a fost denunţat. Aştept o discuţie cu UDMR şi PNL.

Reclamă

UPDATE 14:15. Marcel Ciolacu, PSD: Am fost astăzi la Cotroceni şi i-am transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în parlament nu se poate vorbi despre un guvern minoritar, indiferent al cărei formaţiuni politice. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori una pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea creiona o majoritate pentru un guvern stabil. Până atunci, am asigurat şi pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de Parlamentul României, iar PSD va lucra 24 de ore din 24 pentru asta.

PNL nu a făcut nicio propunere de premier

UPDATE 13:15. Florin Cîţu, PNL: Astăzi PNL a prezentat mandatul care a spus că în acest moment nu avem o majoritate şi deci nu avem o propunere de premier. I-am spus domnului preşedinte că majoritatea la care ne uităm cu toţii este cea formată din USR, PSD şi AUR, care au votat moţiunea de cenzură.

PNL va administra această perioadă grea prin care trece România. Spitalul modular de la Pipera va primi primii pacienţi, se va da în funcţiune spitalul de la Leţcani şi vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a asigura că efectele negative ale creşterii preţurilor la energie vor fi resimţite cât mai puţin de români.

PNL are o decizie foarte clară în BEx, că dacă USR votează moţiunea de cenzură nu poate merge la negocieri cu USR. Vom merge în continuare şi vom negocia, când vom avea o majoritate vom anunţa o decizie.

Eu cred că PSD, USR şi AUR nu sunt atât de cinici cât să nu vină şi cu o propunere de premier dacă tot s-au aliat. Domnul preşedinte va comunica concluziile acestor consultări. În acest moment, noi vom gestiona această perioadă cu resursele pe care le avem şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru români pentru a continua guvernarea.

UPDATE 12:40. Marcel Ciolacu a declarat la finalul şedinţei BPN al PSD că îi va lăsa lui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni un program pentru combaterea pandemiei şi cele zece solicitări ale PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, din respect pentru instituţia prezidenţială, cea mai importantă a statului român şi nu din respect pentru cei care au creat această criză politică.

UPDATE 12:20. Cea mai bună soluţie este un guvern PNL - USR - UDMR, cu un alt premier, susţine Dacian Cioloş.

"În şedinţa biroului naţional a fost decis în unanimitate ca echipa de negociere să îi prezinte preşedintelui Klaus Iohannis propunerea USR în persoana lui Dacian Cioloş. În absenţa unor propuneri clare, concrete ale partenerilor de coaliţie, noi suntem gata să venim şi cu o propunere de premier şi cu un program foarte clar asumat", a declarat Dacian Cioloş.

"Acest program pe care îl prezentăm azi şi îl vom prezenta şi la Cotroceni cuprinde reducerea preţului la energie cu 32%, măsuri pentru reducerea răspândirii Covid-19, desfiinţarea SIIJ până la finalul lunii octombrie, adoptarea legilor justiţiei până la finalul 2022, revenirea la alegerea primarilor în două tururi până în martie 2023. Vechile partide fug de responsabilitate şi în aceste condiţii USR este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării", a mai spus Dacian Cioloş.

UPDATE 12:00. Delegaţia PNL a început consultările la Palatul Cotroceni. Din delegaţia PNL fac parte premierul Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu şi Gheorghe Flutur.

UPDATE 11:10. Partidul Social Democrat a decis, luni, în şedinţa Consiliului Naţional, că va participa la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul unui guvern de specialişti până în primăvara anului 2022, iar apoi să fie organizate alegeri anticipate. DIn delegaţie fac parte: Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, Corneliu Ștefan, Ionuț Pucheanu, Corina Ene.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la sosirea la sediul PSD, înaintea consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii nu vor susţine un guvern minoritar PNL.

UPDATE 11:00. UDMR participă la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din cinci membri: Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

Programul consultărilor pentru funcţia de premier

Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările cu partidele vor începe la ora 12.00, cu delegaţia PNL.

Guvernul Cîţu a fost demis cu un număr record de voturi

Reamintim că Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament. Au fost 281 de voturi pentru demitere, față de numai 234, câte ar fi fost necesare. La aproape o săptămână de la căderea Executivului conduse de Florin Cîțu, preşedintele Klaus Iohannis discută luni cu liderii partidelor parlamentare, pentru desemnarea unui premier în vederea soluţionării crizei politice.

Președintele a ţinut deja să precizeze că nu este deloc convins că această primă rundă de consultări va duce la o soluţie, în opinia sa, partidele trebuind să înţeleagă că avem nevoie de un guvern şi să renunţe la tot felul de pretenţii. ”De data aceasta nu este aşa simplu”, a avertizat Klaus Iohannis.

PNL, schimbare de strategie la consultările pentru funcţia de premier

Primii care intră la discuţiile cu preşedintele sunt liberalii, de la ora 12:00. După ce, inițial, anunțase că va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîţu, PNL și-a schimbat poziția. Astfel, Florin Cîţu va rămâne propunerea liberalilor oar dacă până la consultări se conturează o majoritate parlamentară. În caz contrar, PNL nu se vavansa nicio propunere de premier la discuţiile de luni, cu preşedintele.

Delegaţia PNL care va merge la Palatul Cotroceni va fi fomată din Florin Cîţu şi din cei patru prim-vicepreşedinţi - Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu şi Lucian Bode, ultimul vehiculat ca soluţie de rezervă pentru postul de premier.

Stelian Ion, USR PLUS: Mergem la consultările cu Klaus Iohannis cu ideea de a reface coaliţia fără Florin Cîţu

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, după a cărui demitere USR PLUS a ieşit de la guvernare, afirmă că partidul din care face parte va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu „ideea” de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, însă fără Florin Cîţu în fruntea Guvernului.

„Florin Cîţu e cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua şi, din păcate, până acum i-a tras pe colegii liberali după el. Este cazul să renunţe la această poziţie de forţă şi să găsim împreună o altă soluţie de premier. Se poate. România nu stă într-un singur om. Mâine vom merge cu această idee, de a reface coaliţia fără Florin Cîţu, ne dorim foarte mult ca aceste întâlniri să nu fie pur formale, pentru a bifa, aşa, ceea ce scrie în Constituţie, că urmează să aibă loc consultări, şi trebuie să ne privim faţă în faţă şi să vedem care sunt reformele şi cine îşi doreşte într-adevăr să ducă mai departe. (...) Ne dorim în primul rând nu să mergem cu liste de nume, ci cu lista de reforme şi cu un calendar precis pe care să-l agreăm cu toţii. Dincolo de asta, este foarte important ca în perioada următoare să avem cu cine discuta. Adică Florin Cîţu e cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua şi, din păcate, până acum i-a tras pe colegii liberali după el. Este cazul să renunţe la această poziţie de forţă şi să găsim împreună o altă soluţie de premier. Se poate​”, a declarat Stelian Ion, potrivit news.ro.

Biroul Naţional al USR se va reuni luni dimineaţă, înainte de consultările de la Cotroceni.

PSD vrea alegeri anticipate

Social-democrații sunt susţinătorii variantei alegerilor anticipate, pe care le consideră posibile, deşi preşedintele Iohannis are o părere contrară. Acesta este şi motivul pentru care ei nu vor merge la Cotroceni cu o propunere pentru postul de prim-ministru. PSD ar urma să ia luni dimineaţă o decizie finală cu privire la mandatul cu care delegaţia partidului va merge la Cotroceni.

„Nu mergem în acest moment cu nicio propunere, pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele cel puţin a unei părţi din această criză – cea politică, a girat-o, până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu – şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă, nereuşit până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării – în acest timp este eroul principal”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, duminică, în cadrul unei emisiuni TV.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"
Politic• pe 08.10.2021 la 10:33
Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"
Prima reacţie din USR, după ce PNL a decis să meargă tot cu propunerea Florin Cîţu premier: "Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină"
recomandari pe a1.ro
Alena Mazanik are părul atât de lung, că "i se prind deseori insecte în el". Cum arată tânăra și cât măsoară podoaba ei capilară
Alena Mazanik are părul atât de lung, că "i se prind deseori insecte în el". Cum arată tânăra și cât măsoară podoaba ei capilară
Reclamă
Top știri
O adolescentă s-a prefăcut că este moartă pentru a scăpa de ucigaşul prietenei sale. Bărbatul i-a înjunghiat colega, apoi a încercat să o stranguleze şi pe ea, in Ohio
1
Mapamond • ieri la 16:13

O adolescentă s-a prefăcut că este moartă pentru a scăpa de ucigaşul prietenei sale. Bărbatul i-a înjunghiat colega, apoi a încercat să o stranguleze şi pe ea, in Ohio

O adolescentă s-a prefăcut că este moartă pentru a scăpa de ucigaşul prietenei sale. Bărbatul i-a înjunghiat colega, apoi a încercat să o stranguleze şi pe ea, in Ohio
Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
2
Eveniment • ieri la 17:24

Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"

Denisa, o tânără de 20 de ani, gravidă în luna a șasea, a murit fulgerător la Spitalul Județean Satu Mare. Rudele, sfâșiate de durere: "Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există"
Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană
3
Mapamond • ieri la 07:37

Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană

Imaginea durerii: Două fetiţe de patru și șase ani, care aveau la ele doar o foaie cu o adresă, au fost găsite rătăcind lângă granița americană
Laura Laurenţiu, despre scandalul cu Jamila şi eclerul la tavă: "I-am spus că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. După două zile a scris o postare în care m-a jignit"
4
Eveniment • pe 15.10 la 21:15

Laura Laurenţiu, despre scandalul cu Jamila şi eclerul la tavă: "I-am spus că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. După două zile a scris o postare în care m-a jignit"

Laura Laurenţiu, despre scandalul cu Jamila şi eclerul la tavă: "I-am spus că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. După două zile a scris o postare în care m-a jignit"
Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri
5
Social • pe 15.10 la 17:48

Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri

Scene bizare la moaştele Sfintei Parascheva. Femeie, dusă de pompieri şi jandarmi la raclă după ce a început să urle din răsputeri
RECOMANDĂRI
Consumul de gaze se află la un nivel record în Rusia
Extern • la 07:29

Vicepremierul rus Alexandr Novak: Consumul de gaze se află la un nivel record, dar Moscova este gata să crească livrările în Europa, dacă i se va solicita

Consumul de gaze din Rusia se află la un nivel record, dar Moscova este gata să crească livrările în Europa, dacă i se va...

Vicepremierul rus Alexandr Novak: Consumul de gaze se află la un nivel record, dar Moscova este gata să crească livrările în Europa, dacă i se va solicita
Beatrice Mahler: Faţă de valul 3 am triplat consumul de oxigen. Sâmbătă, din 100 de pacienți, doar 2 aveau necesarul de oxigen sub 10L
Sanatate • la 07:29

Beatrice Mahler: Faţă de valul 3 am triplat consumul de oxigen. Sâmbătă, din 100 de pacienți, doar 2 aveau necesarul de oxigen sub 10L

Beatrice Mahler: Faţă de valul 3 am triplat consumul de oxigen. Sâmbătă, din 100 de pacienți, doar 2 aveau necesarul de oxigen sub 10L
Avertismentul ”Regelui puilor” din Marea Britanie: Epoca alimentelor ieftine din ultimii 20 de ani s-a încheiat
Extern • la 07:45

Avertismentul ”Regelui puilor” din Marea Britanie: Epoca alimentelor ieftine din ultimii 20 de ani s-a încheiat

Avertismentul ”Regelui puilor” din Marea Britanie: Epoca alimentelor ieftine din ultimii 20 de ani s-a încheiat
Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor
Eveniment • ieri la 20:06
Video

Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor

Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor
PARTENERI
Anamaria Prodan, despre Reghecampf, iubita acestuia și sarcină! Reacție furibundă în miez de noapte! Atac fără precedent!
spynews.ro
Anamaria Prodan, despre Reghecampf, iubita acestuia și sarcină! Reacție furibundă în miez de noapte! Atac fără precedent!
Ce mai rămâne din medici la finalul unei zile într-un spital COVID
libertatea.ro
Ce mai rămâne din medici la finalul unei zile într-un spital COVID
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
gandul.ro
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
prosport.ro
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
Românii, în fața unei ierni cumplite. Orașele au rămas fără bani pentru încălzirea centralizată
Ziare.com
Românii, în fața unei ierni cumplite. Orașele au rămas fără bani pentru încălzirea centralizată
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Câți bani câștigă Demet Ozdemir din filme și reclame. Actriței îi intră o avere in buzunare
tvhappy.ro
Câți bani câștigă Demet Ozdemir din filme și reclame. Actriței îi intră o avere in buzunare
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
GSP
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
money.ro
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
as.ro
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
as.ro
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
Imaginea nud ascunsă într-unul din cele mai faimoase tablouri din lume. Cum arată pictura căutată de peste 100 de ani
UseIT
Imaginea nud ascunsă într-unul din cele mai faimoase tablouri din lume. Cum arată pictura căutată de peste 100 de ani
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
După noi, gunoiul • pe 14.10 la 20:01
Video

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor

România are un muzeu al poluării ascuns de patru ani într-o pădure din Vâlcea. O groapă de gunoi uitată de autorităţi, din...

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
După noi, gunoiul • pe 07.10 la 19:55
Exclusiv

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul • pe 05.10 la 16:28

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
După noi, gunoiul • pe 30.09 la 19:41
Video

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Abi Talent, suma de bani fabuloasă pe care a pirmit-o pentru o postare pe rețelele de socializare
Abi Talent, suma de bani fabuloasă pe care a pirmit-o pentru o postare pe rețelele de socializare
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 15.10 la 20:32
Video

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310

Observator de bine, 15 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 14.10 la 21:06
Video

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 13.10 la 20:29
Video

Observator de bine, 13 octombrie 2021. Românul erou din Nisa a primit un apartament şi un loc de muncă

Observator de bine, 13 octombrie 2021. Românul erou din Nisa a primit un apartament şi un loc de muncă