Antena Meniu Search
x

Video Continuă războiul în PNL. Tabăra Cîţu ia decizii peste capul lui Ludovic Orban: "Pe 22 data limită vom avea ministru al Finanţelor"

Echipa Cîţu din PNL nu mai ţine cont de liderul de partid. Susţinătorii premierului s-au adunat aseară la Vila Lac şi au convocat pentru astăzi o şedinţă a Biroului Permanent în care vor să numească noul ministru de Finanţe. Ludovic Orban spune că n-a aflat despre această iniţiativă decât dintr-un SMS. Tot în şedinţa de azi, Cîţu ar putea primi derogarea care să-i permită să-şi depună oficial candidatura pentru şefia partidului. 

de Alexandra Bucuroiu

la 18.08.2021, 08:23

Vezi și

Susţinătorii premierului Florin Cîţu s-au întâlnit aseară, într-o şedinţă de urgenţă, la Vila Lac. Au decis să convoace astăzi Biroul Permanent Naţional. Tabăra Cîţu vrea să-l numească pe deputatul Dan Vîlceanu în funcţia de ministru de Finanţe. Totul fără acordul liderului de partid, Ludovic Orban. 

Rareş Bogdan, vice-preşedinte PNL: "Vom avea BPN la 10:30, am încercat ca acest BPN să îl convoace preşedintele actual al partidului, domnia sa nu a dorit să convoace acest BPN. Pe 22 data limită vom avea ministru al finanţelor". 

Ludovic Orban a declarat, aseară, că nu a fost consultat înainte de decizia de convocare a Biroului Permanent. Ar fi primit doar un SMS prin care era anunţat că şedinţa va avea loc. 

Florin Cîţu: "Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un SMS, a fost şi o discuţie pe care am avut-o cu domnul preşedinte şi la telefon şi faţă în faţă despre acest BPN". 

Pe acelaşi subiect

Premierul a anunţat că îşi va depune candidatura în câteva zile

Astăzi ar putea fi dată şi o derogare pentru ca Florin Cîţu să îşi poată depune candidatura pentru funcţia de şef al Partidului Liberal. Statutul PNL precizează că nu pot candida pentru această funcţie decât membrii cu cel puţin cinci ani de vechime în partid. Cîţu mai are câteva luni până să atingă această vechime. Premierul a anunţat că îşi va depune candidatura în câteva zile.

Florin Cîţu: "Cred că în acest weekend, vineri sâmbătă sau duminică. Una dintre zilele care este mai bună pentru noi". 

Congresul în care liberalii îşi vor alege preşedintele pentru următorii patru ani va avea loc pe 25 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Continuă războiul în PNL. Tabăra Cîţu ia decizii peste capul lui Ludovic Orban: "Pe 22 data limită vom avea ministru al Finanţelor"