Antena Meniu Search
x

CRITICI DURE ale lui Iohannis la depunerea jurământului noului guvern: "Aţi băgat ţara în criză fiindca nu aţi ştiut să guvernaţi. Încetaţi cu această ţopaială fiscal-bugetară"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE au băgat ţara în criză deoarece nu au ştiut să guverneze şi îi acuză că au schimbat programul de guvernare, după numai şase luni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE au băgat ţara în criză deoarece nu au ştiut să guverneze şi îi acuză că au schimbat programul de guvernare, după numai şase luni.

"Noi, românii, şi dumneavoastră, Guvernul, avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un Guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile parlamentare de către această coaliţie. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ar putea suna - aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii. Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanţă 13, iar coaliţia PSD - ALDE prin faptul că şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul guvern", a spus Iohannis.

Şeful statului se declară contrariat de faptul că a fost schimbat programul de Guvernare: "Acum, dupa ce unii s-au străduit destul de mult să termine repede aceasta criză, găsim coalitia cu un nou guvern şi surprinzator cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite, după ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile deja se anunta contra-masuri. Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu veti mai putea merge in fata românilor cu argumentul că acest program a fost votat. În 6 luni schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri, de la creşteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament nu se incadreaza in predictibilitate fiscal bugetara. Un astfel de comportament cu siguranta induce dubii in mediul de afaceri".

Iohannis cere noului Guvern să "termine cu această ţopăială fiscal-bugetară". "Dacă va fi sustenabil, nu ştiu, dar stimati PSD-isti, ALDE-isti, UDMR-isti, în numele românilor va rog sa incheiati cu aceasta ţopăială fiscal bugetară. Vă rog sa faceti tot ce e necesar pentru a arata partenerilor nostri din NATO, din UE, ca suntem oameni seriosi, suntem o tara serioasa, cu toate sincopele politice, si ca stim sa ne respectam angajamentele. Dovediţi că stiti să respectam angajamentul de 2% pentru aparare, dovediti ca suntem capabili să tinem deficitul sub control, să avem in continuare crestere economică", a menţionat preşedintele României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » CRITICI DURE ale lui Iohannis la depunerea jurământului noului guvern: "Aţi băgat ţara în criză fiindca nu aţi ştiut să guvernaţi. Încetaţi cu această ţopaială fiscal-bugetară"