Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş a fost în Vama Veche, sâmbătă seara, şi a vorbit despre una dintre pasiunile sale

Fostul premier Dacian Cioloș a participat, sâmbătă seară, la Festivalul Internațional de Arte Vizuale "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO) și a fost prezent la rularea, în fața câtorva zeci de persoane, a peste 100 de fotografii din arhiva Agerpres, realizate în perioada 1927-1989.

Fostul premier Dacian Cioloș a participat, sâmbătă seară, la Festivalul Internațional de Arte Vizuale "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO) și a fost prezent la rularea, în fața câtorva zeci de persoane, a peste 100 de fotografii din arhiva Agerpres, realizate în perioada 1927-1989.

"Recunosc că și mie îmi place să fotografiez, am și eu acasă aparat, îmi place să imortalizez evenimente importante din viață", a spus Dacian Cioloș după prezentarea expoziției de fotografie "Un an. Un om. O provocare", realizată de Steluța Popescu, fost fotograf al Guvernului României în mandatul său.

Imaginile din arhiva Aagerpres, care au rulat pe un ecran în aer liber, în fața câtorva zeci de participanți, prezintă fragmente din istoria României, momente unice și memorabile din viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

PR-ul VSLO, Florin Ghioca, a spus că fotografiile AGERPRES au fost realizate de fotografi desăvârșiți, care au lucrat la cea mai veche agenție de presă din România.

Pe acelaşi subiect

"Arhiva Agerpres înseamnă în primul rând munca a sute de fotografi excepționali, oameni care au făcut istorie prin imagine, oameni care au sacrificat zile și nopți pentru a transmite mai departe ceea ce au văzut. Ca fotojurnalist sunt mândru că pe unii dintre ei i-am și cunoscut până acum, iar cu alții abia aștept să lucrez în continuare", a spus Florin Ghioca.

La rândul său, Alexandra Ștefan, PR la AGERPRES, a spus, în fața participanților la eveniment, că în arhiva AGERPRES există imagini începând cu anul 1927.

"Noi considerăm arhiva fotografică a AGERPRES o parte din comoara noastră, pentru că sunt cadre unice, care vorbesc despre istoria României și despre aspecte, unele frumoase, unele nu foarte ușoare din viața socială, politică, culturală, sportivă a țării", a menționat Alexandra Ștefan.

Festivalul Internațional de Arte Vizuale "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO) se desfășoară în perioada 18-27 august, pe plajele din Vama Veche și 2 Mai, iar AGERPRES este partener media al evenimentului.

În cadrul festivalului au loc mai multe proiecții gratuite de film, de la documentare de succes, la scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri de gen și de la lungmetraje de palmares, la blockbustere care au cucerit marele ecran.

Aflat la a 8-a ediție, în cadrul VSLO au loc și cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop, iar lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş a fost în Vama Veche, sâmbătă seara, şi a vorbit despre una dintre pasiunile sale