Antena Meniu Search
x

Dan Motreanu, atac dur la conducerea liberală după votul în favoarea PSD: partidul se va "canibaliza" în scurt timp

Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu a criticat dur, în şedinţa PNL de luni noapte, decizia conducerii partidului de a continua negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului, el arătând că toţi cei care au criticat PSD-ul de-a lungul timpului, precum Florin Cîţu, Gheorghe Flutur sau Rareş Bogdan, se pun într-o situaţie ridicolă, au precizat surse liberale pentru Observator. Motreanu a atras atenţia că partidul va pierde o întreagă generaţie de votanţi.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 12:27

Dan Motreanu
Dan Motreanu a criticat dur decizia conducerii PNL de a continua negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului - Facebook

”Nimeni nu înţelege ce dezbatem aici. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR şi PSD şi încă nu ştim ce vrem. Suntem ca un vapor care navigăm fără busolă şi, ca atare, este puţin probabil să reuşim să ajungem la ţărm neavariaţi foarte tare”, le-a spus Dan Motreanu colegilor în şedinţă.

El a ţinut să precizeze că diferenţa dintre ce se propune acum şi USL-ul este ca ultimul a fost un proiect pe care l-au făcut în Opoziţie şi, cu acel proiect, liberalii s-au dus în faţa cetăţeanului pentru a fi votaţi sau nu. Dan Motreanu a amintit că, după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect. ”Majoritatea votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să facem o întoarcere de 360 şi să ne întoarcem din nou în braţele la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”, a spus europarlamentarul.

Motreanu a arătat că, dacă o alianţă cu USR este normală - pentru că în multe lucruri cele două partide sunt complementare, astfel că se pot gândi la o alianţă politică şi electorală care ar putea să ducă la câştigarea alegerilor din 2024 -, cu PSD, liberalii se vor "canibaliza" în scurt timp. 

Motreanu s-a adresat lui Florin Cîţu, Rareş Bogdan sau Gheorghe Flutur, cărora le-a spus că se află într-o situaţie ridicolă, după ce s-au declarat ca antipesedişti convinşi, iar unii chiar au intrat în politică cu lupta lor împotriva PSD, iar acum tot ei propun o alianţă cu PSD. 

Undă verde pentru un guvern PNL - PSD

Conducerea PNL a decis, luni, să continue negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus. Marcel Ciolacu a anunțat luni seara ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR. Șeful PSD a spus că decizia privind începerea negocierilor cu PNL a fost luată fără discuții aprinse în interiorul partidului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dan Motreanu, atac dur la conducerea liberală după votul în favoarea PSD: partidul se va "canibaliza" în scurt timp