Antena Meniu Search
x

Deputat ALDE, proiect de lege. Părinți liberi de la serviciu când se închid școlile și grădinițele

Un deputat al formațiunii ALDE, Marian Cucșa, a anunțat că va depune un proiect de lege prin care unul dintre părinți să fie liber, atunci când se închid școlile sau grădinițele, pentru a putea avea grijă de copii.

Deputat ALDE Marian Cucșa
Deputatul Marian Cucșa, ALDE: "Părinții, pur și simplu, nu au cu cine să își lase copiii acasă" - Marian Cucșa via Facebook

Un deputat al formațiunii ALDE, Marian Cucșa, a anunțat că va depune un proiect de lege prin care unul dintre părinți să fie liber, atunci când se închid școlile sau grădinițele, pentru a putea avea grijă de copii.

Ideea a venit după ce mai mulți părinți din Timiș s-au plâns de faptul că nu au cu cine să-și lase copiii, atunci când se închid instituțiile de învățământ.

Vicepreședintele ALDE intenționează să depună un proiect de lege prin care, atunci când se închid școlile și grădinițele, unul dintre părinți să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani sau dacă este încadrat în categoriila celor cu nevoi speciale. De asemenea, în situația familiilor monoparentale, părintele, care este și tutorele copilului, să aibă liber de la muncă, iar zilele libere să fie plătite normal, se arată în comunicatul publicat pe site-ul ALDE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deputatul a precizat că în următoarea perioadă va demara o consultare publică pe rețelele de socializare, pentru a afla părerile părinților cu privire la acest subiect. Ulterior, proiectul de lege va fi scris și depus în Parlament.

Luni, 17 decembrie, autoritățile din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situații de urgență, să închidă şcolile pentru două zile, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Deputat ALDE, proiect de lege. Părinți liberi de la serviciu când se închid școlile și grădinițele