Antena Meniu Search
x

Deputat USR-PLUS, după scandalul din coaliția de guvernare: "Noaptea ca hoții" e deja demodat, "Ziua în amiaza mare" e la modă acum

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai îl critică pe premierul Florin Cîțu pentru intenția de a introduce pe ordinea de zi a ședinței Guvernului programul Anghel Saligny: „Noaptea ca hoții e deja demodat, Ziua în amiaza mare e la modă acum”.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 14:18

Florin Cîțu și Dan Barna
Deputat USR-PLUS, după scandalul din coaliția de guvernare: "Noaptea ca hoții" e deja demodat, "Ziua în amiaza mare" e la modă acum - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

„Noaptea ca hoții e deja demodat, Ziua în amiaza mare e la modă acum”, a scris pe Facebook Iulian Bulai. El amintește că PNDL trebuie avizat de Ministerul Justiției și Ministerul de Finanțe. „În plus trebuie să conțină criterii clare de alocare. Nu șpăgi pentru clientela locală abonată la banul public. PNL trebuie să înceteze să se comporte ca un adolescent rebel. La 150 de ani vechime mă așteptăm la mai multă cumpătare și înțelepciune. Avem o țară de guvernat împreună”, conchide Bulai. Ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR-PLUS.

De la ce a pornit scandalul dintre PNL și USR-PLUS

Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe o perioadă de minim 6 ani. Pentru că nu există o decizie în coaliție în cazul programului „Anghel Saligny”, sedința de guvern a luat inițial o pauză pentru ca premierul să discute problema cu Dan Barna și Kelemen Hunor, iar ulterior a fost suspendată. Conform informaţiilor pe surse obţinute de reporterul Observator Larisa Bernaschi, Dan Barna i-ar fi transmis lui Florin Cîţu că dacă trece OUG cu PNDL3, va merge la grup şi va propune depunerea unei moţiuni de cenzură. Potrivit aceloraşi surse, premierul Florin Cîţu i-ar fi replicat liderului USR că nu crede că va face acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Deputat USR-PLUS, după scandalul din coaliția de guvernare: "Noaptea ca hoții" e deja demodat, "Ziua în amiaza mare" e la modă acum