Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doar România i se mai opune lui Mark Rutte la șefia NATO. Iohannis, schimbare de plan: scenariul pe care îl ia în calcul

După ce a eşuat la şefia NATO şi nu a primit nici măcar o funcţie la nivel european, Klaus Iohannis ar putea să se întoarcă în politica internă - şef de partid şi premier. Scenariul nu a fost exclus de preşedinte, însă ar mai fi o variantă. Iohannis s-ar putea face util Uniunii Europene într-un nou rol, unul creat special pentru el. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 18.06.2024 , 14:06

De ce nu este Iohannis la șefia NATO? A avut loc o întâlnire informală a șefilor de stat și de guvern la Bruxelles aseară și se pare că singura țară care nu a dat un răspuns până la acest moment pentru Mark Rutte, principalul contracandidat al lui Iohannis, este România. Mark Rutte a vorbit, potrivit unor surse, și cu Orban, șeful guvernului de la Budapesta, care și-a schimbat poziția și îl susține acum pe olandez la șefia NATO, după ce va fi fost expirat mandatul lui Jens Stoltenberg. Deci această funcție pică. 

La vârful UE funcțiile s-au împărțit deja, iar Klaus Iohannis lipsește din peisaj

Știam deja cum va arăta fotografia funcțiilor importante la nivel european: Ursula von de Leyen la șefia Comisiei Europene, la Consiliul European este o reprezentare a Portugaliei - deși a fost o discuție la Bruxelles pentru că popularii vor să împartă acest mandat de cinci ani - însă nu a existat un consens. Dacă ne uităm la Parlament este susținuă în continuare Roberta Metsola, iar Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe va fi din Estonia.

Vezi și

Nu s-au încheiat negocierile, însă din această fotografie lipsește Klaus Iohannis. Surse spun că ar putea fi înființat un post nou la nivel european care să țină legătura pe relația UE-Ucraina, iar președintele ar putea primi acest post. Rămâne de văzut ce negocieri vor mai fi pentru aceste funcții la nivel european.

Klaus Iohannis nu exclude nici varianta de a reveni în politica internă. Unele voci spun că președintele ar putea lua în calcul să se întoarcă la șefia partidului și să primească funcția de premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri politice » Doar România i se mai opune lui Mark Rutte la șefia NATO. Iohannis, schimbare de plan: scenariul pe care îl ia în calcul