Antena Meniu Search
x

Dodon vrea și Acordul cu UE, și relații bune cu Rusia. Băsescu: Nu mai pierde timpul, ia-o spre Vest! (VIDEO)

Președintele ales al Moldovei, Igor Dodon, își dorește să continue Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, însă a spus că este posibil, la un moment dat, un referndum prin care moldovenii să decidă dacă vor denunțarea lui și intrarea în Uniunea Eurasiatică sau nu.

Dodon vrea și Acordul cu UE, și relații bune cu Rusia. Băsescu: Nu mai pierde timpul, ia-o spre Vest! (VIDEO)

Președintele ales al Moldovei, Igor Dodon, își dorește să continue Acordul de Asociere cu UE, însă a spus că este posibil, la un moment dat, un referndum prin care moldovenii să decidă dacă vor denunțarea lui și intrarea în Uniunea Eurasiatică sau nu.

"Integrarea in Uniunea Eurasiatica este posibila doar daca va fi denuntat acordul cu Uniunea Europeana. Lucrul acesta presedintele nu poate sa-l faca. Vor fi alegeri parlamentare, vom vedea ce majoritate parlamentara va fi. Vom organiza, in caz de necesitate, un referendum si apoi vom decide unde mergem, in Est sau in Vest", a declarat Igor Dodon, într-un interviu pentru televiziunea publică.

Dodon a afirmat că nu este nici pro-rus, nici pro-european deoarece pentru el primează interesele Republicii Moldova, iar aceasta are nevoie atât de expertiza europeană pentru implementarea unor reforme, cât și de reluarea relațiilor economice cu Rusia.

Băsescu, mesaj către Dodon: Nu mai pierde vremea şi ia-o spre Vest!

Pe acelaşi subiect

Astăzi, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a transmis un mesaj lui Igor Dodon, să nu mai piardă vremea şi să o ia spre Vest, pentru că aceasta este direcţia. 

”Iată ce evoluţie extraordinară: azi avem confirmarea că cel puţin 48% din cetăţenii Republicii Moldova sunt proeuropeni şi unionişti. Acest proces arată că unirea este aproape, dragii mei, şi e aproape pentru că evoluţiile procesului de desovietizare a Republicii Moldova sunt tot mai rapide”, a declarat Traian Băsescu, la Chișinău.

”Sunt convins că dacă acum două săptămâni au fost 48% pro-Vest, peste doi ani vor fi 60%, iar România trebuie să aibă grijă de acest sentiment. Mai scumpă decât tezaurul ascuns de ruşi la Moscova este unirea cu Republica Moldova”, a afirmat Băsescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Eu sunt convins că acest lucru se va întâmpla, pentru că sunt un politician care a trecut de mult de vârsta şi de experienţa începătorului, în care speculezi lucruri mărunte. Deşi am votat împotriva lui, am votat pentru Maia Sandu, am luat notă de declaraţia făcută de domnul Dodon, în care şi-a mai diminuat elanul spre uniunea vamală şi spune că va întreba poporul dacă să meargă spre Vest sau spre Est. Eu îi dau un sfat de aici, de la Chişinău: Nu mai pierde vremea şi ia-o spre Vest, că asta e direcţia! Eu am fost preşedinte zece ani, el încă e stagiar, aşa că ar fi bine să îmi asculte sfaturile”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Chişinău, la o reuniune organizată de PMP, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din România din 11 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Dodon vrea și Acordul cu UE, și relații bune cu Rusia. Băsescu: Nu mai pierde timpul, ia-o spre Vest! (VIDEO)