Antena Meniu Search
x

Dragnea şi Tudose: Complexul Energetic Hunedoara reprezintă un obiectiv strategic național pentru Sistemul Energetic Național,

Complexul Energetic Hunedoara reprezintă un obiectiv strategic național pentru Sistemul Energetic Național.

Complexul Energetic Hunedoara reprezintă un obiectiv strategic național pentru Sistemul Energetic Național, compania urmând să fie sprijinită în cadrul unui program de investiții pentru retehnologizare și atingerea obiectivelor de funcționare în ceea ce privește protecția mediului, au declarat joi, la termocentrala Mintia, președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose, scrie Agerpres

"Decizia noastră a fost și rămâne, este foarte clară, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) reprezintă un obiectiv strategic pentru Sistemul Energetic Național. Nu putem să fim de acord ca acest furnizor de energie electrică să se lichideze sau să intre într-un proces de închidere. Pentru noi, pentru România, aceste obiective sunt foarte importante. Sigur că Guvernul va include CEH în strategia energetică națională. (...) Abordarea noastră nu este una contabilă, este una de securitate națională în domeniul energetic. Asta înseamnă strategia de investiții și dezvoltare a acestui complex", a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a arătat că atât Complexul Energetic Hunedoara, cât și Complexul Oltenia vor fi incluse în programe de retehnologizare, Guvernul fiind decis să investească și în minerit.

"Cine nu înțelege la nivel de Ministerul Energiei și la nivel de Guvern că tot ce înseamnă Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, mineritul și producerea energiei electrice pe bază de cărbune, va trebui să-și caute un alt loc de muncă, în condițiile în care Guvernul este determinat, și coaliția de guvernare, să investească bani în minerit, fiindcă nu putem vorbi de centrala de la Mintia fără cărbunele din Valea Jiului, care acum se produce puțin și cu costuri foarte mari. Tehnologia fiind de acum 50 de ani, este evident că nu putem vorbi de competitivitate (la termocentrala Mintia, n.r.), dar suntem dispuși să investim în retehnologizare, în siguranța muncii, (...) să producă la prețuri competitive și să fie un pilon de bază în strategia de securitate energetică a României", a afirmat Mihai Tudose.

Acesta a precizat că securitatea în muncă reprezintă un aspect important, mai ales în ceea ce privește mineritul din Valea Jiului.

"Nu vrem ca din două în două săptămâni să trimitem câte un elicopter în Valea Jiului, să mai scoatem câte un om-doi din mină și să-i ducem la spital în București și nici aici (la termocentrala Mintia n.r.) să avem incidente", a spus premierul.

În ceea ce privește sumele care ar trebui investite, primul ministru a spus că acestea vor fi stabilite după o analiză efectuată de specialiști.

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit joi dimineața cu energeticienii și liderii de sindicat de la termocentrala Mintia.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Dragnea şi Tudose: Complexul Energetic Hunedoara reprezintă un obiectiv strategic național pentru Sistemul Energetic Național,