Antena Meniu Search
x

Dragnea: Sustin asumarea raspunderii Guvernului pe regionalizare

Vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea, a declarat ca sustine in continuare varianta angajarii raspunderii Guvernului pe proiectul de regionalizare, precizand ca este "o fereastra de oportunitate"

"O sustin in continuare, pentru ca mi se pare un proiect urias, poate primul proiect de tara de la Revolutie incoace. Eu cred ca pentru un asemenea proiect Guvernul intr-adevar isi poate angaja raspunderea in fata Parlamentului, pentru ca nu cred ca proiectul de regionalizare merita sa riscam sa-l dezbatem un an si ceva de zile in Parlament in conditiile in care important este sa prindem aceasta fereastra de oportunitate care poate e unica, 2013", vicepremierul mentionand ,de asemenea, ca s-ar putea opta pentru alegeri directe la stabilirea primelor conduceri de regiuni.

Invitat la o emsiune televizata, acesta a mai adaugat ca, personal, nu doreste sa fie sef de regiune. "Nu vreau asta, pentru ca calendarul este urmatorul: dupa aprobarea modificarilor la Constitutie, care speram sa se intample unde in octombrie. In noiembrie - decembrie vrem sa aprobam legislatia efectiva de infiintare a regiunilor si care sa stabileasca atributiile si competentele care trebuie sa mearga la regiuni, inclusiv resedinta acestora. Spre finalul finalului anului sa aiba loc alegerile la regiuni, alegerile probabil indirecte sa fie decat alesii locali cei care voteaza".

Astfel, din 2016 presedintii regiunilor si consilierii regionali vor fi ales in aceeasi zi cu primarii si consiliile judetene, in acelasi sistem de vot direct din partea cetatenilor, conform Mediafax. Vicepremierul a sustinut ca in cazul numarului de consilieri regionali ar opta mai degraba pentru varianta in care fiecare judet sa beneficieze de acelasi numar de reprezentanti in Consiliul Regional, respectiv intre sapte si 10 reprezentanti pe judet.

Liviu Dragnea si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul anului 2014 se va reusi acreditarea regiunilor in discutiile cu Comisia Europeana, astfel incat acestea sa poata fi eligibile pentru a accesa fonduri europene.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Dragnea: Sustin asumarea raspunderii Guvernului pe regionalizare