Antena Meniu Search
x

ANI, acuzată că hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Drulă: Mizeria ANI la adresa lui Nicuşor Dan arată politizarea acestei instituţii

Acuzaţii grave la adresa primarului general al Capitalei! Nicuşor Dan este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese şi abuz în serviciu. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat spunând că plângerea făcută de ANI la Parchet reprezintă "încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte politicienii şi primarii din Opoziţie".

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 17:22

ANI, acuzată că hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Drulă: Mizeria ANI la adresa lui Nicuşor Dan arată politizarea acestei instituţii
Nicuşor Dan - Facebook / Nicuşor Dan

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, după ce ANI a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, că este o dovadă a politizării acestei instituţii care "hărţuieşte" edilii şi politicienii din opoziţie.

"Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicuşor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus. Statul de drept şchioapătă grav în România. Judecători care îl servesc pe Ciucă şi blochează ancheta de plagiat sunt promovaţi. Ministrul Justiţiei Predoiu ştie sentinţele dinainte de a fi pronunţate. DNA este lăsat fără resurse. Justiţia e pusă sub papuc. Instituţiile de control şi verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL.

Rezultat: borfaşii fură şi dorm liniştiţi. Iar politicieni oneşti din Opoziţie care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat. De fapt, e disperare şi nu e primul regim corupt care se precipită cu mizeriile pe măsură ce se apropie ziua decontului. Va veni ziua în care vom depolitiza în mod real aceste instituţii şi Justiţia va fi cu adevărat independentă. România merită o guvernare onestă şi corectă", a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

Pe acelaşi subiect

PSD: Nicuşor Dan nu mai are legitimitate de a-i reprezenta pe bucureşteni fiindcă a devenit, oficial, un penal

Reprezentanţii Partidului Social Democrat consideră că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar fi trebuit să îşi dea deja demisia, în urma "acuzaţiilor oficiale" de incompatibilitate şi conflict de interese aduse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

"Odată cu acuzaţiile oficiale ale Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa lui Nicuşor Dan, USR le arată românilor că a propus numai penali în funcţii publice! Primarul general, Nicuşor Dan, adaugă incompetenţei şi delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureştiului, şi incompatibilitatea şi conflictul de interese, constatate oficial de Agenţia Naţională de Integritate. În orice stat european, în faţa gravităţii unor asemenea acuzaţii, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia. Venit la Primăria Capitalei pe valul campaniei 'Fără penali în funcţii publice', Nicuşor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureşteni fiindcă a devenit, oficial, un penal. Acesta este apogeul unui mandat de primar în care locuitorii Capitalei au fost minţiţi, condamnaţi la frig sau au devenit victimele câinilor vagabonzi", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sesizarea, de către ANI, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl plasează pe Nicuşor Dan "în galeria altor ilustre nume, precum Clotilde Armand - primarul Sectorului 1, Allen Coliban - primarul Braşovului, Dominc Fritz - primarul Timişoarei, Lucian Viziteu - primarul Băcăului sau Dan Barna - fostul preşedinte al USR".

"Toţi au propovăduit onestitatea şi rolul lor providenţial în reformarea clasei politice. dar, în fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv şi încălcarea legii. PSD consideră că este absolut deplorabil şi modul în care preşedintele USR, Cătălin Drulă, se descalifică acuzând ANI că lucrează la 'ordin politic' şi că este 'o mizerie' sesizarea pe care a făcut-o la adresa primarului general al Capitalei. În fapt, domnul Drulă probează dimensiunea demagogiei sale. ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic. Când era în opoziţie, orice asemenea tip de reacţie era considerat rapid un 'atac la statul de drept'. Exact asta face azi liderul USR pentru a-şi apăra colegii penali", mai spun social-democraţii.

Ionuţ Stroe: PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi într-o intervenţie la Digi24 că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti. În legătură cu chestiunile semnalate de ANI, Stroe a precizat că liberalii lasă justiţia să evalueze.

"Vă pot asigura că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, după felul în care îşi onorează promisiunile din campania electorală, moment când noi l-am susţinut", a spus Ionuţ Stroe.

Despre sesizarea ANI, Stroe a arătat că justiţia va evalua aceste aspecte. "În legătură cu chestiuni care ţin de comportamentul sau legalităţile semnalate de ANI, în ceea ce priveşte persoana dânsului, lăsăm justiţia să evalueze aceste aspecte dar, într-adevăr, pe partea cu oraşul avem solicitări, avem proiecte, avem nişte mulţumiri, le-am transmis şi am trasat şi un timing în legătură cu rezolvarea lor şi aşteptăm rezultate de la acest primar care a fost învestit cu încredere de PNL şi de votanţii noştri", a arătat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a precizat că aceste acuzaţii ale ANI de astăzi ţin efectiv de persoana primarului şi de ceea ce a făcut" şi ar trebui să clarifice aceste aspecte din punct de vedere legal, şi faţă de bucureşteni şi faţă de organele de cercetare.

"Noi nu ne vom pronunţa, noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă, aici este normal ca această speţă să parcurgă traseul legal", a arătat el. Despre reacţia dură venită din partea liderului USR, Cătălin Drulă la anunţul ANI, Ionuţ Stroe a arătat că "ar vrea să creadă că cei din USR au tot timpul încredere în justiţie, aşa cum este normal şi nu îşi schimbă atitudinea şi poziţia după cum bate vântul şi interesul electoral".

"Nu înţeleg de ce se autopronunţă apropo de Nicuşor Dan şi nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept celor din USR, sau poate doar când e vorba de alţii", a comentat Ionuţ Stroe. El a menţionat că USR are un "comportament duplicitar".

"Adică cei care nu demult ridicau în slăvi ANI şi arătau cu degetul pe toţi cei care erau semnalaţi de ANI sau DNA sau alte instituţii având probleme, acuză în momentul de faţă această instituţie de incorectitudine şi o demonizează, ba mai mult, spun că este folosită în interes politic. Aşa au făcut şi în cazul doamnei Clotilde Armand, din păcate, când funcţionează justiţia nu le convine, când e vorba de alţii îşi schimbă opinia. Lucul acesta este deja un compoprtament obişnuit pentru USR", a arătat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că în ceea ce priveşte susţinerea pentru primarul Nicuşor Dan, "ea este condiţionată de cele 10 obiective măsurabile pe care i le-au impus pentru a fi realizabile în 6 luni de zile şi sunt legate de teme mari ale Bucureştiului". "Sunt proiecte pe care noi le-am susţinut în CGMB", a mai spus Ionuţ Stroe, el afirmând că sunt obiective fezabile în şase luni şi fac parte din oferta politică pe care PNL a avut-o împreună cu el când a obţinut Primăria Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » ANI, acuzată că hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Drulă: Mizeria ANI la adresa lui Nicuşor Dan arată politizarea acestei instituţii