Antena Meniu Search
x

Video După aproape două luni de vacanță, parlamentarii și-au luat o zi liberă. Ce salarii primesc aleșii pentru câteva ore de muncă

Nici bine nu s-au întors la muncă după mai bine de o lună de vacanţă, că senatorii şi deputaţii au intrat, de astăzi, într-un weekend prelungit...cu două zile. Asta după ce au muncit doar câteva ore, ieri. Sub pretextul studiului individual în comsiile de specialitate, parlamentarii au plecat încă de aseară din Bucureşti. Chiar dacă trag chiulul, aleşii vor avea la finalul lunii aceleaşi venituri. 

de Larisa Bernaschi

la 02.02.2023, 22:08

Vezi și

Începutul sesiunii parlamentare a adus iar forfotă în Parlament. Doar pentru câteva ore, ieri. 

Larisa Bernaschi, reporter Observator: "Senatorii și deputații au început noua sesiune parlamentară cu un program scurt. Dacă ieri au venit să își aleagă noua conducere astăzi au program pentru comisiile de specialitate, însă fac studiu individual." 

Şapte comisii de la Camera Deputaţilor ar fi trebuit să aibă activitate. Însă au preferat să studieze proiectele de lege oriunde altundeva decât în Parlament. 

Florin Barbu,  preşedinte Comisia de Agricultură: "Domnule preşedinte, aş vrea să vă întreb dacă aţi avut astăzi şedinţă că am văzut că eraţi pe program. Nu, nu. Săptămâna viitoare o avem. Şi astăzi eraţi trecut cu studiu individual... Da! Au avut pentru săptămâna viitoare.. avem de analizat nişte documente pe care le băgăm în şedinţă săptămâna viitoare."

Pe acelaşi subiect

Biroul Permanent este cel care decide prin vot programul. Când vine vorba de chiul, nimeni nu îşi asumă propunerile.

Iar noul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, nici măcar la telefon nu a fost dispoonibil.  Uite aşa, pentru aleşii noştri timpul trece, iar leafa vine oricum. 

Ce salarii primesc parlamentarii pentru câteva ore de muncă

Larisa Bernaschi, reporter Observator: "Idiferent dacă vin sau nu la Parlament, senatorii și deputații primesc lunar un salariu care pornește de la aproximativ 11.000 de lei. Costurile toatale lunare pentru un parlamentar ajunga la 10.000 de euro dacă adăugam suma forfetară și cheltuielile pentru cazare și transport." 

În plus, la pensie vor beneficia şi de indemnizaţii speciale care pot ajunge până la 12,000 de lei lunar pentru cei care au cel puţin 3 mandate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » După aproape două luni de vacanță, parlamentarii și-au luat o zi liberă. Ce salarii primesc aleșii pentru câteva ore de muncă