Antena Meniu Search
x

Educaţia va primi cele mai multe fonduri din istorie. PSD şi PNL au decis cum împart bugetul pentru 2024

Liderii PSD şi PNL au decis în şedinţa coaliției cum împart bugetul pentru anul viitor. Sănătatea va primi mai puțini bani, în timp ce Educația va avea cel mai mare buget din istorie, spun surse Observator. Guvernul ar trebui sa găsească, însă, 10 miliarde de lei, banii pentru recalcularea pensiilor din luna septembrie. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 11.12.2023, 08:45

Vezi și

Marele pierzător este Ministerul Sănătății, conform surselor Observator, minister care va primi cu aproape 6 miliarde de lei mai puţin anul viitor. De altfel, pe minus va ieşi şi Agricultura cu mai bine de 1 miliard.

În schimb, Educaţia a obţinut 55 miliarde de lei, adică 4,1% din PIB, cu peste 20 de miliarde lei mai mult în 2024. Cu aceşti bani vor fi plătite majorările salariale pentru profesori. Creşterea de 20% a veniturilor ar putea fi acordată însă etapizat şi nu dintr-odată, aşa cum au promis politicienii pentru a opri greva cadrelor didactice.

După aproape cinci ore de discuții, liderii coaliției au stabilit prioritățile pentru anul viitor: creșteri de pensii şi salarii în valoare de 45 de miliarde de lei, care vor adânci mai mult deficitul bugetar. O altă prioritate ar fi legată de investiţii. Ministerul Dezvoltării va primi cu aproape 7 miliarde de lei în plus. Şi Ministerele Transporturilor şi Energiei vor avea bugete mai generoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Educaţia va primi cele mai multe fonduri din istorie. PSD şi PNL au decis cum împart bugetul pentru 2024