Antena Meniu Search
x

Emoții și resemnare după alegerile prezidențiale

Rezultatul exit-poll-ului a fost primit cu reacţii total neaşteptate la sediile de campanie ale celor doi candidaţi. Klaus Iohannis a fost rezervat asupra modului în care s-a bucurat

Vezi și

Rezultatul exit-poll-ului a fost primit cu reacţii total neaşteptate la sediile de campanie ale celor doi candidaţi. Klaus Iohannis a fost rezervat asupra modului în care s-a bucurat

"Dragi români, aţi fost nişte eroi astăzi votul a decurs fenomenal, o prezenţă enormă astăzi la vot, vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României!". Zâmbitor şi mult mai degajat ca în timpul campaniei, Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii imediat după anunţarea rezultatului exit-poll. Primele gânduri le-a îndreptat către românii din diaspora.

"Un gând foarte special şi respect tuturor celor care au votat în diaspora cu toate că în foarte multe locuri a fost nevoie să aştepte multe ore până când au rezusit să îşi exprime votul".

În ciuda rezultatului, Klaus Iohannis nu a fost cuprins de euforia din sediul de campanie ACL. Va sărbători abia după ce Curtea Constituţională îşi va da verdictul asupra cifrelor finale.

La sediul de campanie al lui Victor Ponta a fost linişte preţ de câteva zeci de minute după anunţarea exit-poll-ului. Când şi-a făcut apariţia în faţa camerelor de filmat, candidatul alianţei PSD PC UNPR a recunoscut înfrângerea.

"Poporul are întotdeauna dreptate l-am sunat pe domnul Iohannis, l-am felicitat pentru victorie şi eu şi colegii mei cât timp vom fi în fuctii publice ne vom face datoria faţă de ţară. Suntem o ţară democratica aşa cum eu accept rezultatul, sper să îl accepte şi cei care vor să protesteze şi nu au de ce să protesteze".

O impresie la cald asupra rezultatului a oferit şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. El a declarat, însă, că nu îşi poate explica momentan ce a cauzat răsturnare a scorului din primul tur de scrutin.

Victor Ponta a spus că nu va demisiona din postul de prim-ministru, atât timp cât colegii săi nu îi vor cere acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Emoții și resemnare după alegerile prezidențiale