Antena Meniu Search
x

Urmează zile de foc pentru predarea ştafetei la Palatul Victoria. Vineri se încheie era Ciucă

Vineri se încheie era Ciucă la Palatul Victoria. Premierul a confirmat din nou că îşi va depune mandatul, conform calendarului rotativei, şi că abia apoi va decide dacă rămâne în Guvern. Între timp, coaliţia continuă bătălia pe ministere. 

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 14:34

Vezi și

Dacă vineri premierul îşi depune mandatul, după ultima şedinţă de guvern, asta înseamnă că va merge la Cotroceni şi vor fi demarate, sâmbătă, negocieri pentru ca duminică, potrivit surselor politice, să poată fi prezentat programul de guvernare actualizat. Luni vor urma discuţiile despre ministere, iar marţi şi miercuri ar putea avea loc audierile în comisiile din Parlament, iar joi, votul de investitură.

În acest moment nu se ştie exact dacă UDMR rămâne la guvernare şi dacă rămâne cu ministere, ce portofolii le-ar putea reveni. Săptămâna trecută, mărul discordiei a fost Ministerul Transporturilor care ar trebui să rămână la PSD potrivit surselor politice şi atunci PNL şi-ar dori un minister care este în acest moment la UDMR. Ar putea ca UDMR să rămână în eşalonul secund cu secretari de stat sau şefi de agenţii.

Dacă nu se va merge pe protocol, se va negocia şi se va discuta minister cu minister. Potrivit regulilor, PSD are voie să aleagă primul. Social democraţii doresc păstrarea Transporturilor pentru Grindeanu. 

Potrivit unor surse politice, Marcel Ciolacu nu vrea să înceapă negocierile până când nu va fi desemat de preşedintele Iohannis, ceea ce înseamnă că negocierile vor mai dura. Cert e că se fac paşi în echipele tehnice pentru programul de guvernare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Urmează zile de foc pentru predarea ştafetei la Palatul Victoria. Vineri se încheie era Ciucă