Antena Meniu Search
x

Video Fără ţigări în maşină şi în parcuri. În ce condiţii ar putea fi interzis fumatul în autoturisme şi în anumite locuri publice

Fumatul în maşină, în prezenţa copiilor, ar putea fi interzis. Este vorba despre un proiect de lege dezbătut în Senat şi care vine şi cu alte propuneri împotriva fumatului.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.09.2023, 13:37

Vezi și

Modificarea legii aduce şi amenzi noi. Totul, după modelul ţărilor europene unde fumatul în spaţiile publice este asupru sancţionat.

În ce locuri ar mai putea fi interzis fumatul

Andreea Petrescu, reporter Observator: Această modificare legislativă presupune mai multe schimbări în ceea ce priveşte fumatul în spaţiile publice şi nu numai. Cea mai importantă dintre ele este interzicerea fumatului în autoturisme, în cazul în care în maşini se află şi copii. Mai mult decât atât, ar putea fi interzis fumatul în parcuri, în apropierea spitalelor şi a unităţilor sanitare, dar şi a şcolilor sau în apropierea staţiilor mijoacelor de transport în comun.

Mai mult decât atât, ar putea apărea şi amenzi în cazul în care românii aruncă pe jos mucuri de ţigară. Senatorii care au venit cu această propunere legislativă spun că au adus ca exemplu ţările din Europa, unde deja sunt aceste interdicţii. Vorbim despre Franţa, Marea Britanie, Italia, unde fumatul, de exemplu, în maşini, dacă sunt şi copii în interior, este interzis de mai mulţi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri politice » Fără ţigări în maşină şi în parcuri. În ce condiţii ar putea fi interzis fumatul în autoturisme şi în anumite locuri publice