Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu critică decizia de a relaxa restricțiile de sărbători: Oameni care susțin acum aceste relaxări le criticau vara trecută când aveam mult mai puține cazuri

Președintele PNL, Florin Cîțu, critică decizia de a relaxa restricțiile de sărbători. "Îmi aduc aminte că am fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi" a spus acesta.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 13:36

Florin Cîțu critică decizia de a relaxa restricțiile de sărbători: Oameni care susțin acum aceste relaxări le criticau vara trecută când aveam mult mai puține cazuri
Florin Cîțu - Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, joi, la Senat, despre măsurile de relaxare anunţate de autorităţi pentru Sărbătorile de Iarnă, că îşi aduce aminte că a fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. ”Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează”, a spus Cîţu, precizând că unii care îl criticau în vară acum sunt foarte relaxaţi, potrivit news.ro.

Întrebat dacă măsurile de relaxare ar putea fi o frână pentru vaccinarea populaţiei, Florin Cîţu a răspuns: ”Aici să ştiţi că sunt puţin surprins, eu îmi aduc aminte că am fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează. Unii din ce care ne criticau, astă vară, acum sunt foarte relaxaţi”, a spus preşedintele PNL. 

Florin Cîțu: Nu ştiu dacă este un moment să relaxăm

Florin Cîţu a arătat că priveşte cu atenţie ce se întâmplă. ”Şi cu îngrijorare. Sper să nu am dreptate, nu ştiu dacă este un moment să relaxăm”, a adăugat preşedintele Senatului. 

Pe acelaşi subiect

Cîţu a mai spus că a fost decizia Guvernului introducerea acestor relaxări, şi nu s-a discutat în coaliţie.  ”Eu vă spun doar opinia mea, pentru că îmi amintesc, în vară, când am relaxat condiţiile, oameni care astăzi susţin această relaxare atunci o criticau, deşi atunci erau câteva zeci de cazuri pe zi”, a mai afirmat el.  Întrebat dacă a transmis aceste îngrijorări în coaliţie, Cîţu a spus: ”În fiecare zi”. 

Care sunt noile măsuri de relaxare de sărbători

Noile măsuri care vizează o "relaxare" a normelor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID au intrat în vigoare astăzi: masca nu mai este obligatorie pe stradă, cu excepţia zonelor aglomerate, magazinele şi restaurantele au program prelungit, iar accesul în mall-uri este permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau care au trecut prin boală. Totodată, vor putea fi organizate petreceri în stradă de Revelion, fără restricţii de oră sau referitoare la numărul de participanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu critică decizia de a relaxa restricțiile de sărbători: Oameni care susțin acum aceste relaxări le criticau vara trecută când aveam mult mai puține cazuri