Meniu LIVE
Search
x

Florin Cîţu critică propunerea ca statul să plătească testele COVID pentru cei care refuză vaccinarea: Există un vaccin gratuit. Rata de vaccinare nu va mai crește

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că a primit noul proiect de lege referitor la certificatul verde profesional, dar nu a fost analizat cu specialiştii.

De Redactia Observator la 09.12.2021, 13:36

Florin Cîţu precizează că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează, mai ales când scopul este limitarea pandemiei şi există un vaccin gratuit. Cîţu afirmă că s-a agreat în coaliţie ca testarea să fie suportată doar 45 de zile. ”Nu înţeleg de ce ne-am duce mai departe”, afirmă preşedintele PNL, relatează news.ro

”Am primit o variantă a acestui proiect de lege, nu am discutat-o cu colegii mei cu specialiştii, astăzi o să o discutăm. Ca principiu,  ştiţi opinia mea, că nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială, atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia de a depăşi pandemia este vaccinarea, nu testarea”, a declarat Florin Cîţu, joi, referindu-se la proiectul de lege pentru certificatul profesional propus de ministrul Sănătăţii.  

”Trebuie să pornim de la principiul de bază: ce am dorit cu acest certificat verde, adică să creştem rata de vaccinare. Dacă oferim o testarea gratuită nelimitat, rata de vaccinare nu o să mai fie...”, a adăugat Cîţu, precizând că introducerea certificatului verde permitea ca economia să rămână deschisă în această perioadă. 

Înțelegere în coaliție: Statul să susţină testarea celor care nu se vaccinează pentru 45 de zile

Acesta a precizat că s-a convenit deja în coaliţie ca statul să susţină testarea celor care nu se vaccinează pentru 45 de zile, iar ministrul Alexandru Rafila a fost de faţă: ”A fost agreată, nu înţeleg de ce ne-am duce mai departe (...) Mi se pare un timp rezonabil ca cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze”.  Întrebat dacă legea va trece până la finalul anului, Cîţu a precizat: ”Eu sper că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde”.  

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul COVID, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu critică propunerea ca statul să plătească testele COVID pentru cei care refuză vaccinarea: Există un vaccin gratuit. Rata de vaccinare nu va mai crește