Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre negocierile pentru susţinerea Guvernului: "Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război"

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va negocia cu "parlamentarii responsabili" pentru susţinerea Guvernului pe care îl conduce, însă a refuzat să dea detalii cu care dintre aceştia, spunând că nu îşi poate divulga strategia prin care vrea să câştige acest război. Totodată a cerut Parlamentului să îşi facă treaba, să lase "competiţia de moţiuni".

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.09.2021, 16:50

Florin Cîţu spune că va negocia cu parlamentarii responsabili
Florin Cîţu spune că va negocia cu parlamentarii responsabili

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat cu cine va negocia în Parlament în vederea susţinerii Guvernului pe care îl conduce, că nu poate dezvălui strategia sa de război, însă va face tot ce este posibil ca românii să aibă în continuare în Executiv cu puteri depline.

Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război, sunt multe lucruri de făcut, nu ne permitem nicio zi fără Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Totuși, premierul a dezvăluit faptul că va negocia cu toți parlamentarii care sunt „responsabili”, indiferent de partidul din care fac parte. „Aruncă țara în haos, eu cred că există și parlamentari responsabili în România, cu aceia vom discuta. Este vorba despre parlamentarii care pun mai sus de interesul propriu și de partid pe cel național”, a explicat Florin Cîțu.

Despre demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros

Pe acelaşi subiect

Premierul Florin Cîţu a declarat că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi-a demisia din funcţie, precizând că după ce va o lua o decizie, în urma unei analize a situaţiei, va veni cu o propunere.

"Ştiu că a fost depusă, o să analizez şi cum iau o decizie vă spun, o să o analizez şi după aceea o să vin cu o propunere", a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu cere Parlamentului să rezolve problema SRR şi SRTV

Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă prelungirea mandatelor directorilor generali interimari de la SRR şi SRTV, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, care a cerut Parlamentului să rezolve această problemă.

"A trebuit să intervenim iarăşi, pentru că Parlamentul se pare că a uitat, mai are şi alte lucruri de făcut în afară de moţiuni de cenzură, dacă nu adoptam astăzi ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor directorilor generali la Societatea Română de Radio şi Societate Română de Televiziune, ar fi apărut probleme. Ştiţi foarte bine că am prelungit acum o lună, 30 de zile. Parlamentul, 30 de zile, nu a avut timp să rezolve problema, aşa că astăzi, iarăşi am luat o decizie, dar este ultima oară când Guvernul va mai prelungi.

Parlamentul este acolo să-şi facă treaba, le cer parlamentarilor şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să-şi facă treaba rapid, să corecteze această problemă, să lase orice alte lupte politice pentru că interesul românilor ar trebui să primeze. Ei se joacă cu moţiunile, fac competiţie de moţiuni", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria. 

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi, în Parlament, iar dezbaterea și votul vor fi marți, pe 5 octombrie. USR PLUS și AUR care au inițiat altă moțiune au anunțat că vor vota documentul PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre negocierile pentru susţinerea Guvernului: "Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război"