Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu face apel la cultele religioase pentru susținerea accelerării campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că are o întâlnire acolo cu reprezentanții cultelor religioase cărora le cere susținere pentru accelerarea campaniei de vaccinare. În ce privește ritmul campaniei, premierul spune că nu este îngrijorat.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 12.06.2021, 17:13

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu - Facebook

După mai multe întâlniri cu mediul de afaceri, Florin Cîțu a spus că are o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase. Întrebat ce le va cere, Cîțu a răspuns: „să susțină această campanie de vaccinare. Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie cât mai repede și de a ne asigura că nu vom avea alt val 4, 5, 6 sau 7”.

Județul Sibiu este pe locul 3 în țară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanții cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, afirmă premierul.

Tot la Sibiu, premierul Florin Cîţu a afirmat că trebuie văzută campania de vaccinare prin filtrul mai multor indicatori legaţi de pandemie, precizând că în România e un număr din ce în ce mai mic de persoane testate pozitiv, scade şi numărul pacienţilor internaţi la ATI, iar aceste lucru arată că această campanie a dat rezultate.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Măsurile de relaxare de la 1 iulie le ştim deja. Campania de vaccinare trebuie văzută prin filtrul a ceea ce se întâmplă cu pandemia în România astăzi şi vedem că avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un numai mai mic de persoane la ATI. Toţi aceşti indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ritmul se accelerează sau se reduce în funcţie de ce se întâmplă cu pandemia. Cred că dacă ne uităm la ce se întâmplă cu pandemia şi la cum reacţionează populaţia vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu. 

Șeful Guvernului a mai afirmat că nu este îngrijorat şi este atent la toţi indicatorii. „Nu mă îngrijorează. În iarnă când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Deci sunt foarte atent la toţi aceşti indicatori”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu face apel la cultele religioase pentru susținerea accelerării campaniei de vaccinare