Antena Meniu Search
x

Video Formarea unui pol de dreapta pentru alegerile din 2024, aprobată la congresul USR. Constatarea lui Kelemen Hunor

Opoziţia strânge rândurile! USR a anunţat că va începe negocierile cu celelalte partide de dreapta pentru a crea un pol comun la alegerile din 2024. La congresul organizat de partid, printre invitaţi s-au numărat preşedinţii UDMR, PMP şi Forţa Dreptei. În timpul discursului său, Kelemen Hunor, a constatat că nu a mai fost prezent la un eveniment organizat de opoziţie de foarte mult timp. 

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 21:25

Vezi și

Participanții la Congresul USR au decis să acorde un mandat conducerii partidului în vederea construirii unui pol de dreapta la alegerile din 2024. Membrii USR au luat decizia în cadrul congresului organizat sâmbătă, la Sala Radio din București. 647 de delegați au votat pentru mandatul propus de președintele USR, Cătălin Drulă. De asemenea, au fost 5 voturi împotrivă și 48 de abțineri.

Congresul USR a aprobat formarea unui pol de dreapta

La congresul USR au fost invitați și au ținut discursuri liderii UDMR, PMP, Forța Dreptei și primarul general Nicușor Dan. „Președintele USR Cătălin Drulă a prezentat o viziune pentru câștigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forțelor de dreaptă și 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare. Principalele angajamente pe care liderul opoziției le-a menționat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educație, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucția statului pe bază onestitate și performanță, protejarea mediului și investiții în energia verde. Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat printr-un proces de largă consultare în societate, plecând de la reformele și investițiile din PNRR și de la principiile liberalismului modern”, au anunțat reprezentanții USR.

În cadrul congresului au mai fost aprobate programarea alegerilor interne din USR în februarie 2025 și noi membrii ai Comisiei de Cenzori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Formarea unui pol de dreapta pentru alegerile din 2024, aprobată la congresul USR. Constatarea lui Kelemen Hunor