Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea vorbește despre excluderea ei din PSD în scrisoarea adresată colegilor

Gabriela Firea vorbește, într-o scrisoare adresată colegilor din PSD, despre o eventuală excludere a ei din partid, în urma conflictului deschis cu liderul Liviu Dragnea.

Gabriela Firea, despre excluderea ei din PSD
Gabriela Firea, despre excluderea ei din PSD - Hepta

Gabriela Firea vorbește, într-o scrisoare adresată colegilor din PSD, despre o eventuală excludere a ei din partid, în urma conflictului deschis cu liderul Liviu Dragnea.

Primarul Bucureștiului susţine că nu este dizidentă, că nu vrea slăbirea partidului şi nu a adoptat o poziţie de forţă, iar dacă demersul său de a critica actuala conducere va rămâne fără rezultat nu va demisiona din PSD.

"Nu sunt o dizidentă şi nu urmăresc sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului! N-am făcut altceva decât să fiu sinceră şi să spun public anumite lucruri pe care eu le consider nocive pentru partid în ansamblul său şi pentru modul cum este perceput în societate. Nu am adoptat o poziţie de forţă şi nu am încercat să-mi impun punctul de vedere altfel decât cu forţa argumentelor.

Dacă demersul meu va rămâne fără rezultat, nu voi pleca din partid, nici pentru a mă alătura altei formaţiuni, nici pentru alte scopuri, ci voi rămâne în PSD, pentru că vreau să ştie toată lumea că pentru mine calitatea de membru al acestui partid este mai importantă decât orice funcţie politică sau administrativă", spune Firea în scrisoarea adresată colegilor din PSD.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, Gabriela Firea spune că refuză să ia în calcul excluderea sa din partid.

"Refuz să iau în calcul excluderea mea din partid, pentru că încă mai sper că declaraţiile tuturor colegilor mei cum că PSD este cea mai democratică formaţiune nu sunt doar pentru a da bine la televizor. Am fost toată viaţa mea un om de stânga. Provin dintr-o familie simplă şi m-am obişnuit dintotdeauna să obţin prin muncă orice rezultat. De aceea am rămas fidelă valorilor social-democraţiei, indiferent de statutul meu social sau de situaţia materială.

În urmă cu 6 ani am considerat că pot şi trebuie să fac mai mult pentru valori precum solidaritatea socială, sănătatea, educaţia, familia, şi am decis să mă alătur echipei Partidului Social Democrat, în slujba căruia mi-am pus energia, puterea de muncă, experienţa, abilităţile, notorietatea", menționează primarul Capitalei.

Edilul respinge acuzațiile potrivit cărora a ales să facă răfuieli politice şi că îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Mi s-a reproşat, pe de o parte, că am ales calea răfuielii publice, în loc să spun ce am de spus în interiorul partidului, iar, pe de altă parte, că am ales prost momentul acestei răzvrătiri, unii spunând că trebuia să mai aştept şi să nu pun paie pe foc într-un context şi aşa încărcat, iar alţii că am tăcut mult prea mult timp, susţinându-l necondiţionat pe actualul preşedinte.

În primul rând, nu am ieşit cu niciun fel de declaraţii publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, şi de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanţi la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenţia jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forţa în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească şi în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greşit, să-şi asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii", mai scrie Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea vorbește despre excluderea ei din PSD în scrisoarea adresată colegilor