Antena Meniu Search
x

Guvernul a sesizat CCR privind refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii la Transporturi și Dezvoltare

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională privind refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi noi miniștri la Trasporturi și Dezvoltare.

Viorica Dancila anunta ca Executivul a sesizat CCR cu privire la refuzul lui Iohannis de a numi noi ministri - Hepta

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională privind refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi noi miniștri la Trasporturi și Dezvoltare.

"Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică, dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României", a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a mai spus că exercitarea cu succes a preşedinţiei rotative pe care România o va prelua la 1 ianuarie se poate face doar "conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din cabinet".

"Nu ne putem permite să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru dar, aşa cum am spus anterior, interesul României este mai presus de ambiţii, de joc politic sau de o campanie electorală", a subliniat premierul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Guvernul a sesizat CCR privind refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii la Transporturi și Dezvoltare