Antena Meniu Search
x

Video Încep consultările dintre Iohannis şi partide, la ora 12:00. UDMR merge separat la Cotroceni, în ciuda protocolului de coaliţie

Începe marea rocadă guvernamentală. Astăzi, formaţiunile politice merg la Cotroceni pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse, PSD și PNL și-au împărțit deja portofoliile, iar UDMR ar putea rămâne în afara guvernării. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 08:36

Vezi și

La ora 12 încep consultările dintre Klaus Iohannis şi partide. Primele chemate sunt PNL, PSD şi minorităţile. UDMR este chemat după, chiar dacă există acel acord politic, protocol de coaliţie. Vedem că UDMR merge separat. Nu a participat Uniunea Maghiarilor nici la coaliţia de aseară care a avut loc aici la Palatul Victoria, spunând că nu au fost chemaţi, deşi informațiile pe surse spun că au fost invitaţi.

Avem acea neînţelegere, care speră UDMR să fie tranşată în câteva ore de către preşedintele Klaus Iohannis. Şi atunci vom afla dacă UDMR rămâne sau nu la guvernare în cabinetul care va fi condus de Marcel Ciolacu. Aceste consultări se vor încheia după ora 13:30, atunci când AUR este chemat la discuţie cu şeful statului. După care Klaus Iohannis va ieşi să desemneze public premierul desemnat, adică Marcel Ciolacu.

Discuțiile se mută apoi la partide, la parlament, la ora 16. În paralel PNL şi PSD vor avea şedinţe pentru validarea miniştrilor, după care premierul desemnat, Marcel Ciolacu, va merge cu lista cabinetului de miniştrii şi programul de guvernare la camera deputaţilor. Va depune cele două, practic documente la camera deputaţilor, pentru ca mai apoi Birourile Permanente Reunite să stabilească programul de audiere în comisiile reunite ale parlamentului.

Audieri care vor fi programate cel mai probabil pentru ziua de miercuri, urmând ca mai apoi, joi să fie dat votul de învestitură şi să fie depus jurământul şi apoi să vedem şi prima ședință care va fi condusă de Marcel Ciolacu aici la Palatul Victoria. Aşadar zi decisivă pentru numele care vor face parte din viitorul cabinet de guvernare şi desigur, de văzut dacă şeful statului intervine în această neînţelegere dintre PNL, PSD şi UDMR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Încep consultările dintre Iohannis şi partide, la ora 12:00. UDMR merge separat la Cotroceni, în ciuda protocolului de coaliţie