Antena Meniu Search
x

Inspecţia Judiciară S-A SESIZAT DIN OFICIU în legătură cu înregistrările atribuite Laurei Kovesi

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară şi atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Alexandru.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară şi atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al insitituţiei, Alin Alexandru.

El a precizat luni că sesizarea a fost înregistrată la Direcţia de Inspecţie judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a sesizat Inspecţia Judiciară, în urma înregistrărilor cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

”Ministrul Justiţiei a fost sesizat, s-a sesizat din oficiu, cu pivire la recentele declaraţii, afirmaţii, controverse apărute în spaţiul public. Obligaţia mea este de a clarifica aceste afirmaţii şi atunci am sesizat Inspecţia Judiciară. În limitele competenţelor pe care le are, Inspecţia Judiciară va face verificările de rigoare, iar dacă va constata că anumite verificări îi depăşesc competenţele, sigur vor fi antrenate şi alte autorităţi cum ar fi, de exemplu, în vederea efectuării unei expertize tehnice. Vom vedea primele rezultate venite de la Inspecţia Judiciară”, a spus Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiţiei.

Pe acelaşi subiect

Anterior, Tudorel Toader, a afirmat  că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că va apela la Inspecţia Judiciară pentru acest lucru.

"Am auzit şi eu aseară în spaţiul public această dezbatere, această controversă destul de puternică, destul de intensă cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi. Ca ministru al Justiţiei nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor, veridicitatea conţinutului acelor înregistrări. Ce pot să fac eu ca ministru al Justiţiei (...) vom sesiza Inspecţia Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări", a declarat Tudorel Toader, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei.

El a adăugat că, dacă Inspecţia Judiciară nu are instrumentele, posibilitatea verificării autenticităţii înregistrărilor şi conţinutului acestora, atunci se vor găsi celelalte soluţii legale procedurale, inclusiv expertizele tehnice.

Cu privire la o eventuală chemare a procurorului-şef al DNA pentru lămuriri, Toader a precizat că ministrul Justiţiei nu face anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, a precizat duminică seară că înregistrarea apărută în spaţiul public, în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa "să ajungă la premier", conţine fragmente între care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conţinutul celor spuse.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Inspecţia Judiciară S-A SESIZAT DIN OFICIU în legătură cu înregistrările atribuite Laurei Kovesi