Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis îi cere premierului Dăncilă agenda fiecărei şedinţe de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (S) si premierul Viorica Dancila
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (S) si premierul Viorica Dancila (D), isi strang mainile in timpul ceremoniei de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru desfasurata la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, marti, 20 noiembrie 2018. - Mediafax Foto via Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Demersul preşedintelui vine în contextul în care PSD a anunţat că ia în calcul emiterea unei OUG privind codurile penale şi a informaţiilor referitoare la posibilitatea adopetării unui act normativ privind amnistia şi graţierea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iohannis se referă la articolul conform căruia "preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii", iar "preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă".

Preşedintele Iohannis invocă faptul că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

"Potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului", a mai transmis preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Iohannis îi cere premierului Dăncilă agenda fiecărei şedinţe de Guvern