Iohannis, despre Ponta: E o zi tristă pentru democraţie
Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie de presă la finalul şedinţei CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, între care defrişările ilegale ale fondului forestier naţional, Strategia Naţională de Apărare a ţării şi evoluţiile din Ucraina
Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie de presă la finalul şedinţei CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, între care defrişările ilegale ale fondului forestier naţional, Strategia Naţională de Apărare a ţării şi evoluţiile din Ucraina
Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Iohannis:
- evenimente notabile pe care vreu să le comentez pe scurt: votul de dimineaţa si şedinta CSAT
- primul punct de pe ordinea de zi a fost Strategia naţională de Aparare pe care am prezentat-o. Am intitulat-o "O Românie puternică în Europa şi în lume".
- înseamnă un stat care îşi apără cetăţenii oriunde s-ar afla ei, un stat care contribuie la menţinerea securităţii colective alături de partenerii ei.
- continuitatea şi predictibilitatea ne fac o ţară credibilă în lume
- membrii csat au decis promovarea strategiei către Parlamentul României pentru aprobarea acesteia în plen
- problema defrisărilor ilegale ţine de securitatea naţională. Guvernul României să ia masuri spre schimbarea actualului cadru legislativ. Consiliul a hotarat ca Ministerul Mediului să intreprinda masurile necesare spre identificarea terenurilor degradate
- CSAT a aprobat astazi Forţele armate ale României care pot fi dispuse la operaţii în afara statului român în 2016
- În legătură cu votul dat astăzi în Parlament. Astăzi e o zi tristă pentru democraţia din România, pentru milioanele de cetaşţeni care cred in valorile democratice.
- sa distrugi instituţii si principii pentru a salva cariera unei persoane este un lucru inacceptabil in democraţie
- procurorii DNA îl acuză pe Ponta de fapte penale. Primul ministru se declară nevinovat. Nici Parlamentul, nici eu, nici Dvs. nu putem stabili cine are dreptate. Singurii sunt judecătorii, dar pentru asta trebuie să ajungă în faţa instanţei.
- Ponta a avut trei variante de reacţie: prima - să demisioneze, a doua - să îşi convingă colegii să încuviinţeze urmărirea penală şi să se pună la dispoziţia procurorilor şi judecătorilor, a treia - cea mai proastă, domnul Ponta s-a folosit de influenţa pe care o are şi a solicitat majorităţii parlamentare să nu încuviinţeze urmărirea penală.
- acum domnul Ponta nu mai poate să demonstreze că are dreptate. A ales să sacrifice interesul României pentru interesul propriu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰