Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis acuză Guvernul de sabotaj după rectificarea bugetară

Preşedintele Klaus Iohannis critică dur proiectul de rectificare bugetară. Printr-o declaraţie a purtătorului de cuvânt, el acuză Guvernul de „sabotaj bugetar" şi de blocare a activităţii instituţiei prezidenţiale.

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis critică dur proiectul de rectificare bugetară. Printr-o declaraţie a purtătorului de cuvânt, el acuză Guvernul de „sabotaj bugetar" şi de blocare a activităţii instituţiei prezidenţiale. Şeful statului susţine că prin tăierea a aproape 11 milioane de lei de la Administraţia Prezidenţială, România nu va putea să-şi onoreze angajamentele internaţionale asumate. În replică, ministrul Finanţelor susţine că bugetul administraţiei prezidenţiale este suficient.

Un nou scandal aruncă în aer relaţia dintre cele două Palate. Prin vocea purtătorului de cuvânt, Klaus Iohannis acuză guvernul că îl sabotează. Primul care a anunţat tăierea bugetului a fost chiar Liviu Dragnea, fiind vorba de o reducere a bugetului de 11 milioane de lei.

Reprezentanţii administraţiei prezidenţiale susţin însă că sumele pe care le pierd urmau să fie folosite pentru plata unor obligaţii contractuale şi pentru organizarea unor evenimente importante.

MĂDĂLINA DOBROVOLSCHI, purtător de cuvânt Administraţia Prezidenţială:

România nu va putea fi reprezentată şi nu va putea să-şi onoreze angajamentele internaţionale asumate cum ar fi găzduirea şi organizarea summitului Iniţiativei celor Trei Mări.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanţelor: 

Există şi pentru Formul celor 3 Mări sumele alocate pentru a da drumul a tot ceea ce înseamnă activităţi, în bune condiţii.

Imediat după această declaraţie, Cotroceniul a transmis un comunicat de presă în care anunţă că organizarea summitului depinde de suma tăiată. 

Administrația Prezidențială a adus la cunoștință Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului situația gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget, a transmis Palatul Cotroceni.

De la Cotroceni, se cer acum noi discuţii cu Darius Vâlcov, desemnat de premier să poarte negocierile. Pe lângă Administraţia Prezidenţială, la rectificare mai pierd bani SRI, SIE, SPP dar şi o parte din ministere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Iohannis acuză Guvernul de sabotaj după rectificarea bugetară