Preşedintele Iohannis, întâlnire cu premierul britanic Theresa May

Publicat: 14.12.2018, 13:58.
Actualizat: 14.12.2018, 14:21

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere scurtă cu premierul britanic, Theresa May. Şeful statului se află la Bruxelles, unde participă la Summitul Euro în format extins.

Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere scurtă cu premierul britanic, Theresa May. Şeful statului se află la Bruxelles, unde participă la Summitul Euro în format extins.

Administraţia Prezidenţială transmite că şeful statului s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May.

”Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, scurt, o bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic”, a declarat Klaus Iohannis înainte de întrevedere.

"Au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală şi europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.(...) Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie şi la faptul că Acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor, care locuiesc, muncesc sau studiază în această ţară. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanţa respectării principilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi tratamentului egal pentru toţi cetăţenii UE, atât cei beneficiari ai acordului de retragere, cât şi cei care se vor stabili pe viitor în Marea Britanie", transmite Administraţia Prezidenţială după întrevedere cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Theresa May.

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Bruxelles, unde participă la Summitul Euro în format extins la care va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

În cursul zilei de joi, 13 decembrie, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.