Antena Meniu Search
x

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: "Dacă nu se găseşte o soluţie, pericolul este să pierdem banii din PNRR şi să ne lovească şi furia poporului"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că pericolul nerezolvării problemei pensiilor speciale este pierderea banilor din PNRR, dar şi ca guvernanţii să fie loviţi de furia poporului, soluţia fiind discuţii şi negocieri de dimineaţă până seara, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 08:34

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: "Dacă nu se găseşte o soluţie, pericolul este să pierdem banii din PNRR şi să ne lovească şi furia poporului"
- Shutterstock

Întrebat, marţi, la Euronews România, dacă ar fi oportun ca România să ceară CE o prelungire pentru reforma pensiilor speciale, Kelemen Hunor a răspuns negativ. ”Nu. Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în braţele noastre şi trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluţie până expiră acest termen. Este o situaţie extrem de complicată şi nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia şi populismul de 12 ani. 80% din populaţie nu vrea corecţia pensiilor speciale, vrea anularea lor”, a spus Kelemen Hunor.

În coaliţia de guvernare s-a discutat respectarea jaloanelor şi termenelor din PNRR

Acesta a adăugat că se înregistrează un impas fiindcă magistraţii nu acceptă propunerea CE de 45%, iar militarii poate ar acepta pentru viitor dacă ştiu care sunt paşii. ”Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem şi banii şi, din punct de vedere politic, există şi furia oamenilor că nu am rezolvat ceea ce cu toţii au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziţie, folosindu-se de acest subiect sensibil şi extrem de popular. Şi atunci pierzi banii şi te loveşte şi furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere, trebuie discutat, negociat de dimineaţă până seara cu toţi cei interesaţi şi trebuie să se găsească o soluţie şi fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva”, a mai spus Kelemen.

Acesta a precizat că în coaliţia de guvernare s-a discutat respectarea jaloanelor şi termenelor din PNRR, fără a se analiza varianta de a nu face reformă. ”Temele au fost asumate de România. Cei de la CE spun că noi ne-am angajat”, a precizat liderul UDMR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: "Dacă nu se găseşte o soluţie, pericolul este să pierdem banii din PNRR şi să ne lovească şi furia poporului"