Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, desemnat de PNL candidat pentru alegerile prezidenţiale

Liberalii şi-au stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale dar şi premierul desemnat al partidului.

Vezi și

Liberalii şi-au stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale dar şi premierul desemnat al partidului. Delegaţii prezenţi la Consiliul Naţional au votat propunerea lui Ludovic Orban pentru funţia de premier desemant şi susţinerea lui Klaus Iohannis pentru cel de-al doilea mandat. De asemenea, liberalii au anunţat că pregătesc o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

Cei peste 800 de delegaţi prezenţi la Consiliul Naţional au votat cu o majoritate covârşitoare susţinerea lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Şeful statului nu a fost prezent în sală. Şi-a petrecut weekendul, din nou, la schi. Liberalii şi-au stabilit şi viitorul premier.

Pentru funcția de premier, contracandidat a fost Viorel Cataramă, însă rezultatul final i-a dat câştig de cauză preşedintelui PNL.

Şedinţa liberalilor nu a fost lipsită de scandal. Rezultatul oficial al votului a fost diferit de cel anunţat de la tribuna Consiliului Naţional. Mai bine de 100 de voturi ar fi fost mutate din pix de la Viorel Cataramă, la Ludovic Orban. Iar după ce au râs de adversarii de la PSD, nici în PNL candidaţii care nu s-au aflat printre favoriţii conducerii nu au fost lăsaţi să ia cuvântul. Orban l-a felicitat totuşi pe adversarul său.

În timp ce în sală erau şi liberali care se plictiseau şi îşi pierdeau timpul pe telefoane sau făcând poze, liderii partidului anunţau că vor depune o moţiune de cenzură pentru dărâmarea guvernului.

Liberalii vor să fie cât mai prezenţi şi în mediul virtual, motiv pentru care a fost adoptată o rezoluţie prin care fiecare organizaţie este obligată să îşi facă pagină de facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, desemnat de PNL candidat pentru alegerile prezidenţiale