Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, la recepţia de la Ambasada americană: SUA şi România au acţionat şi continuă să acţioneze în sprijinul Ucrainei

Recepţie cu mare fast la Ambasada Statelor Unite din Bucureşti. Cu ocazia împlinirii a 247 de ani de la semmnarea Declaraţieii de Independenţă a americanilor, seara trecută, zeci de oameni, dar şi mulţi oficiali s-au adunat în curtea ambasadei pentru a petrece în cinstea ţării tuturor posibilităţilor. Tema recepţiei din acest an a fost oraşul San Diego, oraşul natal al ambasadoarei, Kathleen Kavalec. 

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 07:33

Vezi și

Vremea rea nu i-a ţinut departe pe cei care au vrut să petreacă în avans, cei 247 de ani de independenţă a SUA. Reprezentanţii a 13 colonii din America au aprobat-o din dorința de libertate, dar şi încredere în valorile democratice.

Kathleen Kavalec, ambasador SUA: Sunt încântată să mă aflu din nou în Bucureşti, după 15 ani.

Marcel Ciolacu, premierul României: Atunci s-a afirmat clar, faptul că toţi oamenii sunt creaţi egal. Şi că fiecare persoană are dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii. 

Pentru ambasadoarea Americii Kathleen Kavalec, ziua de ieri a fost una cu o însemnătate aparte. Tema recepţiei din acest an a fost oraşul San Diego, oraşul natal al acesteia, dar şi statul California. Însă au fost atinse şi alte câteva subiecte de interes comun, printre care şi conflictul din ţara vecină.

Kathleen Kavalec, ambasador SUA: Românii au primit cu braţele deschise, cu ceai cu cozonac milioane de refugiaţi ucraineni. Guvernul Român oferă Ucrainei un ajutor nepreţuit.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Alături de partenerii noştri europeni, de cei transatlantici şi de pe tot globul, SUA şi România au acţionat şi continuă să acţioneze în sprijinul Ucrainei şi a tuturor partenerilor vulnerabili din regiunea Mării Negre.

Iar pe listă s-au aflat şi economia, cultura şi educaţia.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vă asigur de deplină cooperare a autorităţilor române, în crearea celor mai bune condiţii pentru o prezenţă persistentă, chiar permanentă în România, a forţelor principalului nostru partener strategic.

SUA va împlini oficial 247 de ani de independenţă pe data de 4 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, la recepţia de la Ambasada americană: SUA şi România au acţionat şi continuă să acţioneze în sprijinul Ucrainei