Antena Meniu Search
x

Kovesi cere sesizarea Parlamentului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Nicolescu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP.

''În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție — doamna Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Nicolescu Theodor-Cătălin, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul'', precizează sursa.

Procurorii arată că la 12.01.2015, Guvernul României — ANRP a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în decursul anului 2009, Curtea de Conturi a efectuat un control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, control ce a avut ca obiect fundamentarea și utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/ 2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Kovesi cere sesizarea Parlamentului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Nicolescu