Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Laura Vicol şi-a dat demisia după scandalul Nordis. Soţul deputatei PSD, asociat al companiei acuzate că vindea proprietăţi fictive

Unul dintre cele mai mari scadaluri de pe piaţa imobiliară începe cu o demisie la nivel înalt. Deputata PSD Laura Vicol şi-a depus astăzi demisia de la șefia Comisiei juridice din Camera Deputaților. Decizia vine la o zi de la investigaţia Recorder, care a scos la iveală fraudele imobiliare făcute de unul dintre cei mai mari jucători din piaţă. Companie al cărui asociat principal este chiar soţul ei, Vladimir Ciorbă. În ultimii ani, firma a făcut milioane de euro din vânzarea unor proprietăţi care, între timp, au rămas doar pe hârtie. 

de Antuanela Raileanu

la 08.10.2024 , 17:59

La doar o zi distanţă după ce a fost publicată investigaţia jurnaliştilor de la Recorder, deputata PSD Laura Vicol şi-a înaintat demisia. Investigaţia arată că societatea Nordis desfăşura scheme de  escrocherie în repetate rânduri. Astfel, zeci de persoane fizice din ţară şi din diaspora îşi cumpărau apartamente de la această companie doar pe hârtie şi într-un final nu îşi mai vedeau apartamentele, acestea rămâneau în posesia companiei şi plăteau o rată de avans, iar ulterior reprezentanţii Nordis nu mai răspundeau la mesaje şi telefoane.

Cum îşi înşela Nordis clienţii 

În articolul „Schema Nordis. Mașinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”, jurnaliștii de la Recorder scriu despre evoluția ca schemă piramidală a unei afaceri care pretindea că este cel mai spectaculos proiect imobiliar din România.

Vezi și

Sute de oameni au fost păgubiți cu milioane de euro care au intrat în conturile dezvoltatorului imobiliar. „Un proiect imobiliar grandios, care s-a promovat folosind simboluri naționale și apăsând pe cele mai sensibile butoane emoționale din societatea românească: Marea Neagră, munții noștri, o țară la standarde occidentale.”

Investigaţia mai arată că Nordis obişnuia să vândă aceste apartamente de două sau chiar de trei ori în mod ilegal către alţi clienţi şi care nu ajungeau la clienţi. Vladimir Ciorbă, cunoscutul om de afaceri este acţionarul acestei companii Nordis care se ştie este şi soţul deputatei Laura Vicol, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. De altfel, o funcţie politică foarte influentă în Parlamentul României.

Astăzi, deputata şi-a depus demisia motivând că i se prezintă acuzaţii foarte grave cu care nu este de acord şi preferă să nu exercite această funcţie până când nu se vor lămuri lucrurile. Surse Observator spun că Laura Vicol nu se va mai regăsi pe listele PSD la următoarele alegeri parlamentare de pe 1 decembrie.  

Antuanela Raileanu Like

Lumea politică este complicată, o zi nu seamănă cu alta. Știu că e complicată, văd asta "la firul ierbii". Și voi știți că e complicată, o simțiți prin toate deciziile care vă afectează.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri politice » Laura Vicol şi-a dat demisia după scandalul Nordis. Soţul deputatei PSD, asociat al companiei acuzate că vindea proprietăţi fictive