Antena Meniu Search
x

Liderii PSD sar în apărarea lui Dragnea. Carmen Dan: E evident o decizie politizată / Fifor: O decizie luată sub presiunea străzii 

Numeroși lideri PSD au sărit în apărarea liderului lor, Liviu Dragnea, apreciind că decizia Curții Supreme în cazul lui Liviu Dragnea este fie "politizată", fie "nedreaptă".

Numeroși lideri PSD au sărit în apărarea liderului lor, Liviu Dragnea, apreciind că decizia Curții Supreme în cazul lui Liviu Dragnea este fie "politizată", fie "nedreaptă".

Carmen Dan: Este evident o decizie politizată

Carmen Dan susţine că este evident că sentinţa instanţei supreme în cazul liderului PSD Liviu Dragnea este una politizată.

Ministrul de Interne spune că este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real.

Ea mai spune că în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului şi logicii de bun simţ, mai mult ca oricând, "partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter".

"Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toţi şi având susţinerea noastră", susţine Carmen Dan.

"Şi în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului şi logicii de bun simţ, mai mult ca oricând, partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter! Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor şi îşi va duce până la final mandatul pe care românii i l-au încredinţat! Rămânem cu toată convingerea alături de preşedintele Liviu Dragnea. Decizia de astăzi nu poate anula calităţile sale de om politic, de preşedinte care a adus partidul la cotele cele mai mari din istoria sa. Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toţi şi având susţinerea noastră!", adaugă Carmen Dan.

Fifor: O decizie luată sub presiunea străzii. Guvernul şi PSD îl susţin pe Dragnea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spune că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea reprezintă "o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor", iar asta nu poate pune sub semnul întrebării bunul mers al României, el anunţând că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

“O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor”, a mai adăugat acesta.

El spune că programul de guvernare nu va fi afectat de decizia instanţei, indiferent cât de mult "zgomot” fac adversarii.

“Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noştri politici”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Filiale PSD îl susţin pe Liviu Dragnea: Nu putem numi asta justiţie

Mai multe organizaţii judeţene ale PSD, între care cele din Vrancea, Alba, Braşov, Constanţa, Arad, au transmis joi seară comunicate de presă în care afirmă că PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind "singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie".

"Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amânările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit. Şi-au sincronizat până şi moţiunea de cenzură cu sentinţa. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înţeles să încerce să câştige puterea. Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu. Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică", susţine PSD Vrancea.

Secretarul general al PSD: O decizie aberant de nedreaptă

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, susţine că decizia de condamnare în cazul liderului PSD, Liviu Dragnea, reprezintă o "decizie aberant de nedreaptă" şi care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului. De asemenea, spune Neacşu, de astăzi social-democraţii sunt mai solidari şi uniţi ca oricând alături de Liviu Dragnea, de membrii PSD şi de simpatizanţii lor.

"Încă o etapă din lupta grea, incredibil de grea s-a consumat astăzi, finalizându-se printr-o decizie aberant de nedreaptă! Care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului şi parcă nici măcar cu lupta politică! Nu este o decizie împotriva unui om chiar dacă el e preşedintele partidului, ci împotriva partidului, împotriva milioanelor de oameni care au crezut şi cred în noi şi a milioanelor de români care astăzi o duc mai bine!", scrie Marian Neacşu pe pagina sa de Facebook.

El spune că PSD este astăzi mai solidar şi mai unit alături de Liviu Dragnea şi de "conducerea legitimă a partidului", dar şi de sutele de mii de membri ai PSD şi milioanele de simpatizanţi.

"Suntem astăzi mai solidari şi mai uniţi decât oricând ! Alături de preşedintele Liviu Dragnea şi alături de conducerea legitimă a partidului ! Alături de sutele de mii de membri ai partidului şi de milioanele de simpatizanţi ! Alături de toţi românii care vor binele acestei ţări ! Cred în puterea noastră de a depăşi orice obstacol ! Pentru că împreună suntem puternici ! Pentru că suntem forţa binelui ! Şi vom rămâne aşa!", a mai continuat el. 

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Liderii PSD sar în apărarea lui Dragnea. Carmen Dan: E evident o decizie politizată / Fifor: O decizie luată sub presiunea străzii