Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, apariție cu scandal la Curtea Supremă. Verdictul ar putea fi dat pe 20 mai

Tensiune maximă, luni, la Curtea Supremă, unde Liviu Dragnea a avut ultimul cuvânt în procesul angajărilor fictive. Liderul PSD a fost aplaudat şi deopotrivă huiduit de cele două tabere care l-au aşteptat la Înalta Curte.

de Redactia Observator

la 15.04.2019, 20:53

Vezi și

Tensiune maximă, luni, la Curtea Supremă, unde Liviu Dragnea a avut ultimul cuvânt în procesul angajărilor fictive. Liderul PSD a fost aplaudat şi deopotrivă huiduit de cele două tabere care l-au aşteptat la Înalta Curte. Poliţiştii şi jandarmii au făcut scut în jurul lui pentru a-i deschide calea. În faţa judecătorilor, şeful social-democrat a spus că este victima unui dosar politic şi s-a declarat nevinovat. Pe 20 mai s-ar putea anunţa verdictul în acest dosar.

Înconjurat de poliţişti si de jandarmi, Liviu Dragnea abia a putut să intre în curtea Instanţei Supreme. L-au întâmpinat zeci de susţinători dar şi de protestatari. 

În faţa judecătorilor, Liviu Dragnea a vorbit o oră. A răspuns la toate întrebările şi a spus că este nevinovat. A refuzat să discute însă cu procurorul DNA, pe motiv că nu are încredere în această instituţie. 

Două patru ore de proces, timp în care a mai fost audiată şi fosta şefă a DGASPC Teleorman, instanţa a anunţat un nou termen pe 20 mai. Până atunci se aşteaptă pronunţarea judecătorilor de la Curtea Constituţională în legătură cu completurile de trei.

În numele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache a reclamat faptul că instanţa supremă nu are completuri de 3 judecători specializate în fapte de corupţie. Dacă judecătorii admit aceasta sesizarea, toate sentinţele în prima instanţă pot fi contestate, iar procesele s-ar putea relua.

Pentru îmbrâncelile de la sosirea lui Liviu Dragnea la Curtea Supremă, trei bărbaţi au fost ridicaţi de jandarmi şi amendaţi cu 200 de lei. Forţele de ordine au avut o dispută şi cu jurnaliştii, la începutul zilei.

În primă instanţă, liderul social-democrat a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual. Procurorii spun că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la birou. Paguba adusă statului este de peste 100.000 de lei. Decizia completului de cinci judecători va fi definitivă şi irevocabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, apariție cu scandal la Curtea Supremă. Verdictul ar putea fi dat pe 20 mai