Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, speriat de mesajul 'se ascultă' care i-a apărut pe telefon când se afla în sala de judecată: 'Sper să fie o aplicaţie!'

Şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare au cerut procurorii DNA pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Procesul a ajuns la final, iar judecătorii vor anunţa sentinţa peste două săptămâni.

Vezi și

Şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare au cerut procurorii DNA pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Procesul a ajuns la final, iar judecătorii vor anunţa sentinţa peste două săptămâni. ''Pledez în continuare nevinovat!'' - a spus Dragnea după ce a ascultat, timp de şapte ore, pledoariile celorlalţi inculpaţi. În cazul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, procurorii au cerut încetarea procesului penal, pentru că a achitat prejudiciul.

Procurorii DNA au cerut pedepse dure pentru Liviu Drangea. 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru acuzaţia de instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru instigare la fals intelectual. Anchetatorii vor să îi fie anulată pedepsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, din dosarul Referendumului şi au cerut să muncească în folosul comunităţii. 

La ultimul cuvânt în faţa instanţei, liderul PSD a solicitat achitarea. Mai ales că unul dintre martorii cheie a făcut declaraţii uluitoare în faţa judecătorilor. Fostul director economic al DGASPC Teleorman, Rodica Miloş, a povestit cum a fost ameninţată şi presată de procurorul DNA care s-a ocupat de caz. 

LIVIU DRAGNEA, lider PSD: 

I s-a cerut in mod explicit sa spuna ceva de mine, a fost amenintata ca ramane pe drumuri. ca o sa fie tarata prin judecata. A refuzat si a explicat ca nu poate sa minta!

La ultimul termen, DNA a trimis instanţei şi explicaţiile pentru protocolul cu SRI, alături de un colet cu 32 de DVD-uri, pe care s-ar afla probele rezultate din intercepătri. Procurorii au spus însă că acestea nu au fost folosite în proces.

În timp ce avocaţii îşi prezentau concluziile, Liviu Dragnea ar fi primit mesaje ciudate pe telefonul mobil. 

LIVIU DRAGNEA, lider PSD: 

Imi apar 4 puncte luminoase pe ecran, in care se scrie se asculta. Apoi apare textul, scria ce spunea Marian Nazat in timp real. Sper sa fie o aplicatie pentru ca eu m-am speriat! 

Şi nu a fost singurul moment în care şeful Camerei Deputaţilor a fost distras de la şedinţa de judecată. 

Dosarul lui Liviu Dragnea a început după ce procurorii au acuzat că, la presiuna liderului PSD două angajate ale Direcţiei de Protecţie a Copilului au fost plătite de la buget, deşi nu au trecut niciodată pe la birou şi în realitate munceau pentru organizația PSD Teleorman. Judectorii vor anunţa prima sentinţă pe 29 mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, speriat de mesajul 'se ascultă' care i-a apărut pe telefon când se afla în sala de judecată: 'Sper să fie o aplicaţie!'