Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea anunţă că va zdrobi "statul paralel"

"Am asistat la o execuţie în masă" - este prima declaraţie a lui Liviu Dragnea, după sentinţa de 3 ani şi şase luni de închisoare dată de Instanţa Supremă. La şedinţa CEX, în faţa colegilor, şi-a pus cele două mandate pe masă.

Vezi și

"Am asistat la o execuţie în masă" - este prima declaraţie a lui Liviu Dragnea, după sentinţa de 3 ani şi şase luni de închisoare dată de Instanţa Supremă. La şedinţa CEX, în faţa colegilor, şi-a pus cele două mandate pe masă. Şefia partidului şi şefia Camerei Deputaţilor. După trei ore de consultări, a decis să nu îşi dea demisia. Asta deşi Opoziţia i-a cerut să se retragă din viaţa politică. Decizia de condamnare în dosarul angajărilor fictive nu este definitivă şi trebuie respectată prezumpţia de nevinovăţie, spun apropiaţii şefului PSD.

"A trebuit să fie condamnaţi 9 oameni ca să se justifice şi condamnarea mea. Şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Decizia mea este foarte fermă, rămân la conducerea Partidului Social Democrat", a spus Dragnea.

Şeful PSD anunţă pentru săptămâna viitoare o revoluţie politică.

"Obiectivele mele rămân la fel: programul de guvernare să fie pus în practica și statul paralel să fie zdorbit. Și va fi zdrobit. Rămân și în conducerea majoritatii Parlamentare cu Tariceanu. Nu va trece motiunea de cenzura. Am decis cu colegii sa fim mai radicali cu ce vom face. Nu mă sperie Iohannis, Hellvig, Pahontu, Kovesi, Ponta nici alții", a declarat Dragnea.

Pe acelaşi subiect

Înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Dragnea s-a întâlnit, departe de ochii presei, cu apropiaţi din partid. Nicolae Bădălău, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea sau Rovana Plumb l-au asigurat că sunt alături de el.

Liviu Dragnea a declarat că, până acum, abordarea PSD în Parlament, în ceea ce priveşte modificările Codului de Procedură Penală, a fost greşită.

"Nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o, pe de o parte de normalizare legilor justiţiei şi a codurilor penale iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult. Decizia mea este fermă, rămân la conducere pentru a duce toate aceste lucruri până la capăt şi le voi duce", a afirmat liderul PSD.

În timp ce membrii PSD îl asigurau pe preşedintele partidului de toată susţinerea lor, Opoziţia îi cerea ferm lui Dragnea să plece din fruntea Camerei Deputaţilor. 

Din acest moment, al treilea om în stat aşteptă motivarea sentinţei. Iar apelul va fi judecat în completul de cinci magistraţi, care va audia martori şi poate analiza din nou probele.

La final, magistraţii pot decide, în cazul liderului PSD, achitarea, condamnarea sau rejudecare dosarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea anunţă că va zdrobi "statul paralel"