Antena Meniu Search
x

Lucian Bode, despre fetița de 3 ani găsită moartă, la Constanța: ”Părinții au anunţat foarte târziu dispariţia”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, în judeţul Vrancea, că salvatorii nu puteau face mai mult pentru salvarea fetiţei de 3 ani din Constanţa care a fost găsită moartă pe câmp pentru că aparţinătorii au anunţat foarte târziu dispariţia acesteia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.06.2021, 15:54

Lucian Bode, despre fetița de 3 ani găsită moartă, la Constanța: ”Părinții au anunţat foarte târziu dispariţia” - Hepta

”Aşa cum arată datele astăzi, din momentul dispariţiei şi până când a fost anunţată dispariţia au trecut 4 ore. În acest timp, aparţinătorii au încercat cu forte proprii să găsească copilul. Din păcate, au anunţat prin 112 abia după patru ore dispariţia copilului, iar legistul arată, în ultimul raport, că decesul copilului a survenit înainte de anunţul la 112 al părinţilor. Deci, din păcate, din cauza acestei întârzieri nu am putut face nimic, deşi am folosit multe resurse, inclusiv camera cu termoviziune care, cu siguranţă, ar fi depistat copilul dacă mai era în viaţă", a declarat, luni, Lucian Bode, în judeţul Vrancea, scrie news.ro.

Ministrul Lucian Bode a anunţat, vineri, la Zalău, decesul unei fetiţe de 3 ani din judeţul Constanţa, care a fost găsită pe un câmp, după ce a fost căutată toată noaptea.

Poliţia Constanţa nu a emis alertă de dispariţie a copilului şi a făcut precizări despre caz doar după anunţul ministrului de Interne, la câteva ore după ce copila fusese găsită decedată.

Fetița a fost sfâșiată de animalele sălbatice

Pe acelaşi subiect

Fetița de trei ani, dată dispărută joi, abia după patru ore de tatăl ei, a fost găsită sfârtecată de animale. Aproape 100 de poliţişti, pompieri, jandarmi și voluntari au periat localitatea Saraiu din Constanţa, în speranţa că o vor găsi în viaţă.

Dispariţia fetiţei a fost semnalată în jurul orei 21.00, deşi aceasta lipsea de patru ore. Familia credea că se joacă prin jurul locuinţei. Curtea casei lor era deschisă, iar copila obișnuia frecvent să iasă şi să se joace lângă un abator aflat în apropiere, acolo unde lucra tatăl ei.

A fost găsită abia vineri, în jurul prânzului, pe un câmp aflat la 4 km distanţă de locul dispariţiei. Se pare că ar fi fost sfâșiată de animale.

Greşelile comise în căutarea sa care au dus la tragedie

La căutări au fost utilizate şi camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă, dar şi câini specializaţi, de la Bucureşti. Au participat la misiune şi şapte voluntari cu trei dintre câinii lor.

Ce au uitat să facă oamenii legii a fost să emită Alerta de răpire Copil. Și nici nu au considerat ca este necesară mediatizarea dispariţiei, chiar dacă ştiau din experienţă că au fost multe cazuri în care publicitatea a dus la găsirea mai rapidă și în viață a copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Lucian Bode, despre fetița de 3 ani găsită moartă, la Constanța: ”Părinții au anunţat foarte târziu dispariţia”