Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii tulburătoare despre cazul fetiţei de trei ani, găsită moartă după ce a fost sfâşiată de animalele sălbatice. Greşelile comise în căutarea sa care au dus la tragedie

O fetiţă de numai trei ani a fost găsită fără viaţă, ieri, pe un câmp de lângă localitatea Saraiu. Dispăruse încă de joi. Pentru că obişnuia să iasă de una singură din curte, la joacă, părinţii au anunţat poliţia abia la patru ore după ce nu au mai văzut-o.

de Redactia Observator

la 12.06.2021, 09:58

Vezi și

Peste 80 de jandarmi, poliţişti şi voluntari cu câini de urmă au căutat-o peste noapte. Cel mai probabil, fetiţa a fost victima  animalelor sălbatice. Urmează informaţii cu puternic impact emoţional. 

Dispariţia fetiţei a fost semnalată în jurul orei 21.00, deşi aceasta lipsea de patru ore. Familia credea că se joacă prin jurul locuinţei. Curtea casei lor era deschisă, iar copila obișnuia frecvent să iasă şi să se joace lângă un abator aflat în apropiere, acolo unde lucra tatăl ei. 

Dialog localnici-reporter: "Eu am fost la muncă, aici. Şi fata a venit până în drept aici, unde le dau eu grăunţe la cârlani.

-Fetiţa de 3 ani?

Pe acelaşi subiect

- Da,da, da. Ana.  

-Şi era singură?

-Da, singură.

-Mai au doi copii, un copilaş de 3-4 luni şi unul de 5-6 ani. 

- Sunt responsabili oameni?

- Da, sunt responsabili. Dar, s-a întâmplat.

I-au anunţat dispariţia după patru ore

Părinții i-au anunțat iniţial pe vecini și împreună au început să o caute. Abia după lăsarea întunericului tatăl a sunat la 112. 

- Autorităţile?

- S-au implicat, dar au anunţat târziu. Au căutat ei şi...

După anunţ, s-a dat alarma: 80 de angajaţi ai MAI au plecat spre Saraiu. 

- Autorităţile şi-au făcut datoria aşa cum trebuia?

- Da. Au venit azi noapte la 2.30, eu am ieşit la poartă, 2 maşini de politie, ati văzut-o, n-am văzut-o.

- Dimineaţă au venit din nou, au căutat-o.

La căutări au fost utilizate şi camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă, dar şi câini specializaţi, de la Bucureşti. Au participat la misiune şi şapte voluntari cu trei dintre câinii lor.

Vlad Popescu - Clubul câinilor comunitari: "Strategia noastră e să căutăm concentric în jurul zonei unde copilul a fost văzut şi am acoperit o zonă de aproximativ un kilometru în jurul punctului unde a fost văzut ultima oară. Am oprit căutările de la 8:30 întrucât căţeii noştri nu mai erau, adică se epuizaseră, terenul greu şi ciulinii".

Sfâşiată de şacali

În cele 5 ore de căutări, echipa canină a acoperit peste 30 km. Fetiţa a fost găsită în jurul orei 11, pe un câmp. Din păcate, era moartă. Cel mai probabil a căzut victima unor animale sălbatice, posibil şacali.

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Când moare un om este o tragedie. O tragedie a fost şi la Constanţa când azi noapte zeci de poliţişti au căutat un copil de 3 ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă".

Ce au uitat să facă oamenii legii a fost să emită Alerta de răpire Copil. Și nici nu au considerat ca este necesară mediatizarea dispariţiei, chiar dacă ştiau din experienţă că au fost multe cazuri în care publicitatea a dus la găsirea mai rapidă și în viață a copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi detalii tulburătoare despre cazul fetiţei de trei ani, găsită moartă după ce a fost sfâşiată de animalele sălbatice. Greşelile comise în căutarea sa care au dus la tragedie